Mitu Ukraina kuurortlinna Odessa veebiväljaannet on nüüdseks saanud kohalikult politseilt lisainfot Viljandist pärit kahele noormehele surmavalt ja kolmandale haiglasse toimetamisega lõppenud sündmuste kohta.

Odessa uudisteportaal Vgorode.ua teatab, et laupäeval linna saabunud meeste kehad leiti minihotellist eile päeval. Politsei allikate poolt loetletud ööbimispaigast leitud traagilise lõpuga sündmusteni viinud esemete loetelu on karm.

„Hukkunute toast leidsid politseinikud mitu pudelit õlut ja vahuveini, lisaks paki valget värvi kristalset ainet, toruks keeratud kupüüre, millel olid selle sama aine jäägid ja mitu tühja tugevatoimelise ravimi lehte,” vahendas vgorode.ua.

Täna külastas Delfi fotograaf meeste peatuspaigaks olnud kõrget elumaja, mille 21. korrusel asub minihotell, kus ööbiti. Maja metallpiiretelt võis leida ööklubi ITAKA käepaelu, kus kohalike allikate sõnul olevat Viljandist pärit mehed enne saatuslikke hetki veel pidutsenud.

Ööklubi Itaka käepael meeste peatsupaigaks olnud maja rõdupiirdel.

Nädalavahetusel kahe Eesti mehe surma ja kolmanda haiglasse sattumisega päädinud traagiline sündmuste ahel võis Delfile teadaolevalt alata Odessa peenest ööklubist nimega Itaka, mis asub populaarses Arkadia rannapiirkonnas.

Delfi allikad Odessas viitasid, et Eestist pärit mehed, kellega õnnetus juhtus, läksid pidutsema ööklubisse Itaka.

Delfile teadaolevalt on hukkunud meeste näol on tegemist Allar Hanssoni ja Einar Kerneriga. Haiglasse sattus Kalmer Kurg, kes on teadaolevalt raskes seisundis.

Hanssonit on varem karistatud kokaiini ebaseadusliku käitlemise eest tingimisi vangistusega. Kurg on olnud kohtu all seoses käibemaksupettusega. Kerneril teadaolevat kriminaalset minevikku ei ole.