Venemaal toimuva jalgpalli MMi ajal täidab võistluste fännipass ehk Fan-ID vene viisa rolli, mis võimaldab jalgpallifännidel Venemaale siseneda ning seal reisida.

Eelmisel pühapäeval, 24. juunil, püüdsid Narva raudtee piiripunkti kaudu riiki siseneda 36-, 35- ja 24-aastased senegallased, kellel puudusid kehtivad viisad või elamisload riiki sisenemiseks. Piiril väljastati neile sisenemiskeelud ja isikud suunati tagasi Vene Föderatsiooni.

Päev hiljem, 25. juunil, saabusid taaskord Narva raudtee piiripunkti 25-, 27-, ja 20-aastased Nigeeria Liitvabariigi kodanikud. Kontrollimisel tuvastasid piiriametnikud, et nigeerlased eeldasid, et FIFA MM fännipass võimaldab viisavabalt Schengeni riikide territooriumile reisida. Kõigile kolmele mehele väljastati sisenemiskeelud ning nad suunati tagasi Venemaale.

Reedel saabusid Narva-1 piiripunkti 31-, 35-, 22- ja 36-aastased nigeerlased, kellel puudus riiki sisenemiseks sobiv dokument. Isikud saadeti tagasi Venemaale.

Pühapäeval saabus Narva-1 piiripunkti 24-aastane nigeerlane, kes esitas võltsimistunnustega Schengeni viisa. Viisakleebis eemaldati passist ning piiril väljastati sisenemiskeeld.