„See on ka meile äärmiselt märkimisväärne ja suur sündmus,” ütles Vuosalmi Ilta-Sanomatele.

Vuosalmi naasis enne intervjuu andmist just politsei planeerimistöögrupi koosolekult. Julgeoleku- ja valmisolekuüksuse ülesanne on koordineerida linna ja julgeolekuvõimude koostööd.

Linn võib olla sunnitud presidentide kohtumise ajal sulgema tänavaid, suunama ümber trammiliiklust ja tegema muid ümberkorraldusi. Aega on vaid paar nädalat.

„See on tihe graafik, selles mõttes ei midagi erandlikku. Me suudame kiiresti tegutseda. Et on olemas koostööstruktuurid, jõuab tegutsemise endani kiiremini,” ütles Vuosalmi.

Vuosalmi hinnangul valiti Helsingi kohtumispaigaks osaliselt seetõttu, et linn on üks maailma ohutumaid ja toimivamaid.

„Kõrgeprofiililine kohtumine on selline sündmus, et me tõesti pöörame tähelepanu sellele, et Helsingi on maailma toimivaim linn ka kohtumise ajal,” kinnitas Vuosalmi.

Kohtumispaik ei ole seni veel teada. Kui see toimub Helsingi linnas endas, põhjustab see märkimisväärsete julgeolekumeetmete kasutuselevõtu. Oma väljakutsed toob kaasa ka rahvusvaheline tähelepanu.

Helsingis on ajaloo jooksul korraldatud mitmeid tähtsaid riigijuhtide kohtumisi, näiteks Bill Clintoni ja Boriss Jeltsini oma 1997. aastal. Kuigi tegutsemisviisid on üksuses teada, ei suhtuta Putini ja Trumpi kohtumisse kui rutiini.

„Venemaa ja Ühendriikide kohtumine on alati suur asi, olgu riik, milline tahes. Ma ei usu, et ükski riik võiks sellise taseme kohtumisse nii suhtuda,” ütles Vuosalmi.