Aldrini kaebus esitati varem sel kuul Florida kohtule. Nädal varem esitasid Aldrini lapsed Andrew ja Janice petitsiooni, milles väitsid, et nende isa kannatab mälukaotuse, luulude, paranoia ja meeltesegaduse all. Lapsed palusid kohtul nimetada nad isa seaduslikeks eestkostjateks, väites, et Aldrinil on uued sõbrad, kes püüavad teda perekonnast võõrutada, ning ta kulutab muret tekitava kiirusega oma varasid, vahendab Associated Press.

Kohtu määratud vaimse tervise eksperdid pidid Aldrinile Floridas hinnangu andma sel nädalal.

88-aastane Aldrin läbis aprillis enda korraldatud sarnase hindamise, mille viis läbi California ülikooli Los Angeleses vanurite psühhiaater James Spar, kes ütles, et Aldrini testitulemused olid tema ea kohta üle normi.

„Ma usun ka, et ta on täielikult võimeline hoolitsema oma füüsilise tervise vajaduste, toidu, rõivaste ja peavarju eest ning on sisuliselt võimeline juhtima oma finantsasju ning seisma vastu pettustele ja ebasoovitavale mõjutamisele,” ütles Spar kirjas Aldrini advokaadile.

Aldrin palub oma kaebuses kõrvaldada poeg Andrew tema finantsasjade, sotsiaalmeedia kontode ning mitmete mittetulundus- ja äriühingute kontrollimise juurest. Buzz Aldrin ütleb oma kaebuses, et vaatamata pojale antud advokaadiõiguse äravõtmisele jätkab viimane tema eest finantsotsuste tegemist.

„Täpsemalt, kostja Andrew Aldrin kui usaldusisik ei informeeri hagejat käimasolevatest või tulevastest äritehingutest, kõrvaldab suuri summasid raha hageja kontodelt ja jätkab hageja esindamist äri- ja seltskondlikes ülesannetes, vaatamata hageja korduvatele nõudmistele sellise esindamise lõpetamiseks,” öeldakse kaebuses.

Tütart Janice’i süüdistab Aldrin tema finantshuvide vastases tegutsemises ja vandenõus ning endist ärijuhti Christina Korpi pettuses, eaka inimese ärakasutamises ja ebaõiglases rikastumises.

Andrew ja Janice teatasid oma avalduses, et „õigustamatu” kaebus kurvastab neid.

Aldrin kuulus Apollo 11 meeskonda, mis viis 1969. aasta juulis kaks inimest esimest korda Kuu pinnale. Enne Aldrinit tegi esimesed sammud Kuu pinnal Neil Armstrong.