Trudeau ütles laupäeval, et Kanada ei lase end survestada. Presidendi majandusnõukogu direktor Larry Kudlow nimetas pühapäeval CNN-ile antud intervjuus Trudeau pressikonverentsi amatöörlikuks ja lapsikuks. "Ta läks pressikonverentsile ja ütles, et USA on solvav," rääkis Kudlow. "Ta ütles, et Kanada peab enda eest seisma. Ta ütleb, et meie tariifid on probleem, aga neil endal on hiiglasuured tariifid. Ta andis meile tõesti noahoobi selga."

Trumpi majandusnõunik Pete Navarro kasutas pühapäeval Fox Newsis peaministri aadressil veel vängemaid sõnu. "Põrgus on eriline koht iga riigijuhi jaoks, kes ajab president Donald J. Trumpiga pahatahtlikku diplomaatiat ja siis üritab talle lahkudes noa selga lüüa," ütles Navarro. "Ja seda see pahatahtlik Justin Trudeau oma vigurdava pressikonverentsiga tegigi, täpselt nii see nõrk, ebaaus Justin Trudeau tegi."

Samal ajal Singapuri suundunud Trump tegi meie aja järgi täna hommikul teele mitu Twitteri-postitust, jätkates G7 liitlaste kritiseerimist. "800 miljardi suurune kaubandusdefitsiit ja lisame siia fakti, et USA maksab kinni pea kogu NATO, kaitses paljusid neist riikidest, kes meile kaubandusega tünga teevad – nad maksavad vaid murdosa hinnast ja naeravad!" kirjutas Trump. USA väliskaubanduse defitsiit on tegelikult 566 miljardit dollarit. Kanadaga oli USA-l mullu 8,4 miljardi suurune kaubandusülejääk.

"Saksamaa maksab (aeglaselt) NATO-le 1% SKT-st, aga meie maksame 4% PALJU suuremast SKT-st," jätkas Trump. Kas keegi usub, et see on mõistlik? Me kaitseme Euroopat (mis on hea), kandes suurt rahalist kahju ja siis meid tümitatakse ebaausalt kaubandusega. Muutused on tulekul! Vabandust, aga me ei saa lasta oma sõpradel või vaenlastel meid seoses kaubandusega ära kasutada. Peame panema Ameerika töölise esiplaanile!"

Erandina näitas Trump sõbralikkust aga Itaalia uue populistliku valitsuse peaministri Giuseppe Conte aadressil, postitades Twitterisse temaga tehtud ühispildi.