"Põlengu põhjused on selgitamisel," teatas objektil askeldava ehitusfirma Metropoli Ehitus juhatuse liige Oliver Makko Delfile. "Praegusel hetkel me veel ei tea, mis tulekahju põhjustas. Tunnustame Päästeametit kiire tegutsemise eest, samuti politseid. Teeme ametkondadega igakülgset koostööd tulekahju põhjuste väljaselgitamisel. Vabandame kõrvalmaja elanike ees neile põhjustatud ebameeldivuste pärast. Oleme ühistu ja elanikega suhelnud ja pakume oma tuge põhjustatud ebamugavustega toimetulekul. Samuti oleme olnud kontaktis teiste oluliste sihtrühmadega. Keskendume konstruktiivselt lahendustele ja anname omalt poolt kõik, et olukord osapoolte jaoks parimal moel lahendada," lubas Makko.

Tule levik on piiratud, kuid mõned väiksed tulekolded hoones veel on. Päästekeskuse teatel olid leegid haaranud kogu hoone ja olid katuse alt väljas. Leegid ähvardasid ka läheduses olevat teist suurt, sama arenduse osana varem valminud elumaja.

Põhja päästekeskuse pressiesindaja sõnul inimesed kannatada ei saanud, sest tegu on ehitusjärgus hoonega. Kuna tulekahju oli väga suur, reageerisid päästjad suurte jõududega. Kohal oli eritehnika, näiteks tõstukid.

Kõrvalasuvas elumajas olnud inimesed evakueeriti.

Endoveri arendatav Volta Loftide nimeline maja on endine masinatehas, mille arendaja on plaaninud ümber ehitada 73 korteriga kõrgete lagedega kortermajaks. Endover Kinnisvara tegevjuht Oliver Makko on hinnanud ümberehituse hinnaks 7 miljonit eurot. Hoone ehitaja on Metropoli Ehitus, mis kuulub samuti Endoveri kontserni ja mille omanikuks on Endo Tõnuver. Arenduse kodulehel seisab teade "Maja valmis - koli sisse juba sel suvel!".

Sündmuskohal viibiv Delfi lugeja kirjeldas, et põleng on tõesti suur ja päästeautosid üha lisandub. Tema sõnul on vastas asuva sama suure elumaja üks rõdudest kuumuse mõjul pruuniks tõmbunud. Must toss tõuseb taevasse ja leegid on katusest väljas. Tulekahju oliuudistama kogunenud väga palju linlasi.

Volta kvartali nimelisel endisel tootmisalal paiknevad 19. sajandi lõpust kuni 1970. aastateni ehitatud tootmis- ja kontorihooned, millest osa on tänaseks rekonstrueeritud elu- ja ärihooneteks. Üle 11 hektari suuruse maa-ala detailplaneeringu järgi planeeritakse endisele Volta masinatehase alale ehitada või rekonstrueerida kokku kümneid hooneid.

Endover KVB OÜ ehk emafirma eelmise aasta käive oli oli 18 miljonit eurot ning puhaskasumiks kujunes 4,5 miljonit eurot. Mõlemad näitajad on võrreldes 2016. aastaga hüppeliselt kasvanud. Üle-eelmisel aastal ulatus käive veel 4,2 miljonini ja puhaskasumiks 31 000 eurot.