Kim kohtus Mooniga avalikkust sellest eelnevalt teavitamata, arutades, kuidas päästa kohtumist president Trumpiga. USA riigipea teatas neljapäeval kohtumise tühistamisest, põhjendades seda Põhja-Korea avaliku vaenulikkusega, kuid pärast kõnelusi Pyongyangiga teatas ta juba reedel, et võib kohtumisega plaanide kohaselt siiski edasi minna, vahendab ajaleht The New York Times.

Kimi ja Mooni äkk-kohtumine demilitariseeritud tsoonis asuvas Rahumajas Lõuna-Korea poolel Panmunjomi külas vältas orienteeruvalt kaks tunnikest.

Moon andis esimese ülevaate kohtumisel räägitust pressikonverentsil pühapäeva hommikul Soulis.
Ta ütles, et kohtumise ajal väljendas Kim soovi teha lõpp sõjale ja vastasseisule Korea poolsaarel, avaldades valmisolekut loobuda Põhja-Korea tuumarelvadest. Mooni sõnul tahab Kim, et kohtumine Trumpiga leiaks aset ja seda saadaks edu.

Mooni sõnul on ameeriklastel ja põhjakorealastel raskeim üle saada mõlemapoolsest usaldamatusest. Tema sõnul kordas Kim selgelt oma „kindlat pühendumust Korea poolsaare täielikult tuumarelvadevabaks muutumisest“. „Ta ei mõista siiski hästi, kui kindlalt ta saab usaldada USA pühendumust loobuda vaenulikest suhetest ja anda tema valitsusele julgeolekutagatisi, juhul kui see otsustab tuumarelvadest loobuda,“ nentis Moon.

Moon avaldas siiski lootust, et riikide vaheline suhtlus veel tippkohtumise eel aitab usaldust kasvatada.

Trump ütles laupäeva õhtul, et arutelud kohtumise üle „lähevad väga hästi“ ja mõlemal poolel on „palju head tahet“. Ta avaldas Ovaalkabinetis kõneledes lootust, et 12. juunil kohtub ta Kimiga Singapuris, nagu algselt kavandati. „Ohtralt inimesi teeb selle kallal tööd,“ ütles Trump. „Asjad edenevad väga kenasti, seega me saame näha, mis juhtuma hakkab.“