Harva juhtuv intsident leidis aset laupäeva varahommikul, kui kahel maastikuratturil tuli ootamatult tõtt vaadata pea sada kilo kaaluva puumaga, vahendab uudistekanal BBC.

Algselt ründas puuma üht ratturitest, kellel aga õnnestus eluga pääseda, sest tema sõber tegi vea, kui asus puuma eest, lahkumata looma vaateväljast, ära jooskma. „Ta hüppas esimesele ohvrile kallale ja ründas teda. Teine ohver pöördus ja hakkas ära jooksma. Aga puuma nägi seda ja sööstis talle järele,“ kirjeldas juhtunut politseiametnik Ryan Abbott. „Ohver, kelle puuma jättis unarusse, nägi, kuidas loom tema sõpra tirib. Ta istus ratta selga ja hakkas eemale sõitma.“

Ime läbi pääsenul tuli seejärel vändata mitu kilomeetrit enne, kui ta jõudis paika, kus oli mobiililevi: seal kutsus ta abi.

Ametivõimudel tuli sündmuskohalt kõigepealt ohvrit pea 30 minutit otsida, kuni ta leiti surnuna, puuma tema peal. Tule avamisel loom aga ehmatas ja pani jooksu. Ta leiti jäljekoerte abiga mõne tunni pärast lähedal asuva puu otsast ja tapeti.

Tavaliselt puuma, kaslaste sugukonda kuuluv imetaja, inimest ei ründa.