„Kõik, mis nad teha saavad, on kirjutada raport,” ütles Giuliani CNN-ile eile. „Süüdistust ei saa nad esitada, nad tunnistasid meile seda pärast pikka heitlust.”

Muelleri tiim ei kommenteerinud Giuliani sõnu. Justiitsministeeriumi õiguslik hinnang on aga tõepoolest alates Richard Nixoni ametiajast olnud, et ametisolevat presidenti süüalusena kohtusse saata ei saa, ehkki seda teooriat pole kunagi praktikas testitud. Samast hinnangust lähtus justiitsministeerium ka president Bill Clintonit puudutanud kuriteokahtluste puhul.

Giuliani andis mõista, et ka presidendi ülekuulamine pole vajalik. „Kas vestlust on tõesti vaja?” küsis ta. „Kõik faktid on olemas. Kõik dokumendid on olemas. Kõik selgitused on antud. Need ei muutu.”

Täna täitub aasta Muelleri juurdluse algusest ja Giuliani märkis sel puhul Fox Newsile, et uurimine tuleks nüüd lõpule viia. „Oleme presidenti küllalt piinanud,” lisas ta.

Muelleri uurimine peab välja selgitama, kas Trumpi kampaania tegi illegaalset koostööd Venemaaga. Praeguseks on selle käigus esitatud süüdistus kolmele Vene ettevõttele ja 19 inimesele, kellest samuti enamik on venelased. Süüdistuse on saanud ka Trumpi endine kampaanianõunik Paul Manafort ja endine valitsuse julgeolekunõunik Michael Flynn, viimane neist tunnistas end valeütluste andmises ka süüdi. Lisaks on New Yorgi prokuratuur algatanud oma juurdluse, mis puudutab Trumpi advokaadi Michael Coheni rahaasju.