Välisministeerium andis teada, et polügoni hakatakse lammutama, olenevalt sobivast ilmast, 23.-25. mail, mille eel toimub ka suurejooneline muutusi tähistav tseremoonia.

Õhkimine algab katsetuspaiga tunnelitega ja lõppeb vaatlus- ja uurimisrajatiste hävitamisega.

Veel lubas ministeerium, et tuumapolügoni ei hakata lammutama avalikkuse silme eest varjatult, vaid kohale oodatakse sündmust vaatlema ajakirjanikke USAst, Lõuna-Koreast, Hiinast, Venemaalt ja mujalt.

Põhja-Korea juht Kim Jong-un teatas juba pärast aprillikuist kohtumist Lõuna-Korea president Moon Jae-iniga, et „tõestamaks lubadust tuumakatsetuste peatamisest, sulgeb Põhja-Korea oma põhilise katsetuskoha“.

Töölispartei keskkomitee leidis oma otsuses, et tuumaprogrammi arendamisel jõuti vajalikku faasi, mistõttu katsetuste jätkamine ei ole enam vajalik, ja jõupingutusi tuleb asuda edaspidi tegema „tugeva sotsialistliku majanduse“ saavutamiseks ja inimeste heaolu põhjalikuks parandamiseks.

„Tänud selle aruka ja meeldiva otsuse eest,“ säutsus Ameerika Ühendriikide president Donald Trump oma Twitteri kontol eile, pelgalt kuu enne kohtumist Kimiga Singapuris.

Lõuna-Korea president Mooni kantselei ütles, et „see on oluline samm poolsaare tuumavabaks muutmise teel“, märkides, et Kimi otsus kujutab endast sisulist edasiminekut, mida maailm ka soovib.“