Delfi kirjutas juba eile, et Mangi ebasündsa käitumise pärast esitati politseile avaldus. Põhja prefektuurist kinnitati täna, et Mangi suhtes alustati väärteomenetlus. Põhja prefektuuri Ida-Harju politseijaoskonna ennetus- ja menetlustalituse juht Rainis Sinikas ütles, et hetkel ei saa nad menetluse täpsemaid asjaolusid kommenteerida. "Küll aga saan kinnitada, et meile on laekunud üks avaldus ning selgitame alustatud väärteomenetluse raames, kas teos esineb süüteo tunnuseid."

Väärteomenetlus käib seksuaalse ahistamise paragrahvi põhjal. Karistuseks on selle eest nähtud rahatrahv kuni 1200 eurot või arest.

Eilses "Pealtnägijas" toodi avalikkuse ette üks viimase aja suurimaid ahistamisskandaale, mille keskmes on Eesti kuulsaim tähetark Igor Mang. Mitmed naiskliendid väidavad, et mees käperdas neid ja "haaras jalge vahelt". Väidete kontrollimiseks viis "Pealtnägija" läbi mitu ajakirjanduslikku eksperimenti.

Näiteks pöördus "Pealtnägija" poole 40ndates eluaastates Kaja, kes tutvus Mangiga töö kaudu. Kuna tegemist on avalikel üritustel figureeriva inimesega, soovis ta jääda saates anonüümseks.

Imelikuks läks Kaja sõnul asi Kadrioru pargis. Naine jalutas pargis, Mang tuli talle vastu. Mang tunnetas, et naisel pole kõik korras ja kutsus ta ilusa suure tamme alla istuma, mis pidi väidetavalt tervendama. Mang juhatas Kaja puu juurde ja palus tal puuõõnsusse ronida. Mang ronis samuti "hopsti" puu sisse.

Seejärel hakkas Mang naist katsuma, mehe hingamine muutus Kaja sõnul perversseks. Naine läks paanikasse ja mõtles, kuidas ta sealt pääseks. Mang rahustas naist ja ühel hetkel pistis oma käed naisele püksi. Naine põgenes tamme seest ja proovis juhtunut unustada. Hiljem sai Kaja teada, et Mang olla käperdanud ka ühte tema tuttavat.

Selgus ka, et Mang ahistas naisi oma sotsiaalkorteris. Täna kinnitas linnapea Taavi Aas Delfile, et on võimalik, et korter võetakse Mangilt ära. Maaleht aga teatas, et lõpetab Mangiga koostöö.