"Eile hilisõhtul teatas murelik naaber piirivalvuritele, et eakas naabrimees läks õhtupoolikul Kolkja külas kaldaäärsele alale kalavõrke sisse laskma ning ei ole seninin naasnud," teatas Lõuna prefektuuri pressiesindaja Ragne Keisk.

Teataja sõnul seisis aiakäru, millega mees võrke vedas, tühjalt kaldal ning selle läheduses ei paistnud kedagi.

Varnja piirivalvurid koos mehe lähedastega kontrollisid kaldaäärseid alasid. "150 meetri kauguselt kaldast leiti 69-aastane mees," sõnas Keisk.

Eaka mehe surnukeha saadeti täpse surma põhjuse selgitamiseks lahangule. Kogenud kordonijuhi Jalmar Ernitsa sõnul võis esialgsetel andmetel õnnetuse juhtumisele mõju avaldada ka mehe jalas olnud suured kalamehe saapad, mis on küll roostikus ja madalas vees liikumiseks ideaalsed, ent nõuavad seejuures nende kandjatelt end nendesse riietamisel teadlikkust ja puusani ulatuvas vees liikudes tähelepanelikkust.

„Paraku ei ole harvad juhtumid, kus kalurid kahlajasaabastega liialt sügavasse vette satuvad, vesi üle saapaääre sisse tuleb ning nende sees olnud kaluri ujukina ümber keerab nii, et saapad korgina vee peale ja inimene vee alla lõksu jääb,“ kirjeldas kalamehesaabastega kaasneda võivat ohtu Ernits.