Trump jätkas siiski optimismi ja isegi innukuse väljendamist võimaliku kohtumise suhtes. Ta tunnistas aga, et see on probleemne ettevõtmine, mis võib lõppeda läbikukkumisega, vahendab New York Times.

„Ma arvan, et see on kohtumine, kuhu, kui see ei tõota tulla viljakas, ei kavatse me minna,” ütles Trump pressikonverentsil oma Floridas asuvas Mar-a-Lago kuurordis, kus ta võõrustas Jaapani peaministrit Shinzo Abet. „Kui kohtumine, kui mina seal olen, ei ole viljakas, lahkun ma lugupidavalt sellelt kohtumiselt.”

Trump kinnitas eile, et Luure Keskagentuuri (CIA) direktor Mike Pompeo käis salaja Põhja-Koreas ja kohtus Kim Jong-uniga. Trumpi sõnul oli kohtumine sujuv ja loodi hea suhe.

Potentsiaalsete takistustena kohtumisele tõi Trump välja selle, et Põhja-Koreas on vangis kolm USA kodanikku. Trumpi sõnul võitleb USA nende vabastamise eest ning on olemas võimalus positiivseteks arenguteks.

Trump keeldus samas tegemast ameeriklaste vabastamist Kimiga kohtumise eeltingimuseks. Samuti ei esitanud ta Põhja-Koreale muid eelnevaid nõudmisi, rõhutades, kui pühendunud on ta ajaloo tegemisele kohtumise näol riigijuhiga, keda ta mõni kuu tagasi sõjaga ähvardas.