„Meil on olnud juba võimalus kommenteerida toimunut enne seda, kui see toimunu sai reaalsuseks, ja meie sõjaväelased, kes paiknevad Süüria Araabia Vabariigis koha peal, on hoiatanud korduvalt, et kõigi tunnusmärkide järgi valmistatakse ette tõsist provokatsiooni, sellest rääkis Süüria valitsus, mis on suunatud sellele, et taas süüdistada Damaskust keemilise mürkaine kasutamises rahumeelsete kodanike vastu,” ütles Lavrov pressikonverentsil Moskvas Interfaxi vahendusel.

Lavrov lisas, et sõjalised spetsialistid Venemaalt külastasid väidetava keemiarelvarünnaku toimumispaika Süürias ega leidnud seal mingeid jälgi kloori kasutamisest.

„Sellesse kohta sõitsid juba välja ka meie sõjalised spetsialistid, seal käisid ka Süüria Punase Poolkuu ühingu esindajad, kellel on väga hea maine rahvusvahelistes organisatsioonides, sealhulgas ÜRO-s ja Rahvusvahelises Punase Risti Komitees. Nad ei avastanud seal mingeid kloori kasutamise ega muu keemilise aine rahumeelsete kodanike vastu kasutamise jälgi,” lausus Lavrov.

Lavrov rõhutas, et Venemaa vastu peetakse kolossaalset kampaaniat seoses sellega, nagu varjaks Venemaa Assadi režiimi keemiarünnakuid Süürias.

„Nagu me hoiatasime, järgnesid teated sündmuskohalt Damaskuse eeslinnast Ida-Ghoutas, Douma linnast. Näete, kuidas kõik see on saanud põhjuseks kolossaalse Vene-vastase kampaania õhutamisele, mida praegu peetakse meie vastu selle ettekäändega, et Venemaa varjab kuritegelikku režiimi, nagu nad räägivad,” ütles Lavrov.