Firmad langetasid otsuse pärast sotsiaalmeediakampaania levimist, mis kutsub relvalobi boikoteerima, vahendab uudistekanal BBC.

„United teavitab relvakandjate ühingut, et ei paku selle iga-aastasele kohtumisele enam soodustust, ja palub NRAl eemaldada meie informatsioon oma veebilehelt,“ säutsus lennufirma United Airlines oma Twitteri lehel.


„Delta pöördub NRA poole, et anda neile teada, et me lõpetame lepingu soodustuse pakkumiseks grupireiside programmi kaudu. Me palume NRAl eemaldada meie informatsioon oma veebilehelt,“ säutsus Delta omakorda oma Twitteri lehel.


NRA jäi loetud päevadega ilma mitmetest senistest koostööpartneritest, sh autorendifirmadest Hertz, Enterprise Holdings ja Avis, hotelliketist Best Western and Wyndham Hotels, pangadusettevõttest First National Bank of Omaha, küberturvafirmast Symantec ja kindlustusettevõtetest MetLife Inc ja Insurer Chubb.

Avaliku surve alla on jäänud ka kullerigigant FedEx, keda kutsus üles koostööst rahvusliku relvakandjate ühinguga loobuma üks nädalataguse koolitulistamise ellujääja, 17-aastane David Hogg. „Hei, FedEx, miks sa toetad NRAd?“ säutsus õpilane oma Twitteri kontol.

NRA teatas vastuseks boikotile oma Twitteri kontol, et rahvas ei peaks kandma viha nende, vaid õiguskaitseorganite, ennekõike Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) vastu, kelle töö on veresaunu ära hoida.