Šerifiabi Scot Peterson oli tööl ja vormiriietuses Marjory Stoneman Douglase keskkooli juurde määratud korrakaitsjana ning oli ainus korrakaitsja, kes 14. veebruaril kohal viibis, kui tulistamine algas, teatas Israel, vahendab Reuters.

Petersoni tegevus tulistamise ajal salvestati videole.

„Mida ma nägin, oli šerifiabi saabumas hoone 12 lääneküljele, võtmas positsiooni ja ta ei läinud kunagi sisse,” ütles Israel, viidates hoonele, kus võimude teatel toimus suurem osa tulistamisest.

Israeli sõnul kestis tulistamine Fort Lauderdale’i eeslinnas Parklandis kuus minutit ja Peterson jõudis rünnaku all olnud hooneni umbes 90 sekundit pärast esimesi laske. Seejärel aga passis ta väljas umbes neli minutit.

Küsimusele, mida šerifiabi oleks pidanud tegema, vastas Israel: „Minema sisse. Tapjaga tegelema. Tapja tapma.”

Peterson ei ole öelnud põhjust, miks ta hoonesse ei sisenenud, teatas Israel, kelle sõnul otsustas ta video põhjal Petersoni töölt kõrvaldada, kuid viimane esitas ise enne lahkumisavalduse.

Šerifi teatel on veel kaks šerifiabi uurimise all seoses sellega, kas nad tegutsesid õigesti pärast kahe telefonivihje saamist 2016. ja 2017. aastal Cruzi võimaliku kavatsuse kohta koolitulistamine toime panna.