Kool asub Boca Ratoni lähedal ja seal õpib umbes 3000 õpilast, vahendab CNN.

Tulistamise kahtlusalune, 19-aastane Nikolas Cruz, kes pärast juhtunut vahistati, visati koolist distsipliiniprobleemide tõttu välja, teatas Browardi maakonna avalike koolide inspektor Robert Runcie.

Cruz vahistati vastupanuta lähedal asuvas Coral Springsi linnas umbes tund pärast seda, kui ta koolist lahkus, teatas politsei.

Tegemist on kümne ohvriterohkeima massitulistamise hulka kuuluva veresaunaga USA moodsas ajaloos, mis toob taas päevakorrale debati relvakontrolli üle.

Korrakaitsjad reageerisid teadetele tulistamise kohta koolis kohaliku aja järgi veidi enne kella 15 pärastlõunal ja leidsid eest kaootilise olukorra.

Browardi maakonna šerif Scott Israel ütles ajakirjanikele, et Cruz tappis kolm inimest väljaspool kooli, sisenes hoonesse ja tappis veel 12. Kaks inimest suri hiljem teel haiglasse.

Kolm haavatut on kriitilises seisundis ja kolm stabiilses seisundis.

Uurijad usuvad, et kahtlusalune võttis relva välja, et ajada inimesed klassiruumidest välja ja suurendada nii ohvrite arvu, ütles õiguskaitseorganite esindaja CNN-ile. Koolis oli varem samal päeval toimunud tuletõrjeõppus, mistõttu arvasid mõned, et tegemist oli valehäirega.

Mõned põgenesid hoonest ja teised otsisid varju klassiruumidest.

Mõned õpilased, kes kartsid, et nende elu on peagi läbi, saatsid lähedastele hüvastijätusõnumeid, teised jagasid sotsiaalmeedias tapatalgutest videoid.

Politsei uurib Cruzi digitaalset jalajälge, teatas Israel, kelle sõnul on seni leitu „väga, väga häiriv”.

Õiguskaitseorganite allikate teatel kasutas kahtlusalune kaliibriga .223 AR-15 stiilis poolautomaatrelva.