Karoblise sõnul toodi varem Iskanderid Kaliningradi oblastisse õppusteks, kuid seekord on olukord teine ja tegemist on alalise paigutamisega koos kogu selleks vajaliku infrastruktuuriga, vahendab Leedu Delfi.

„Iskanderid pidi kell 12 maha laaditama Kaliningradi sadamas,” ütles Karoblis.

Leedu luure teatas, et Iskanderide paigutamine Kaliningradi oblastisse on Leedu jaoks potentsiaalselt ohtlikum nende kasutamise tõttu NATO liitlaste tegevuse takistamise eesmärgil regioonis. Nende komplekside kasutamiseks sihtmärkide hävitamiseks Leedu territooriumil ei ole vajadust, sest selleks piisaks teoreetiliselt ka juba olemas olnud sõjalistest võimsustest.

Leedu president Dalia Grybauskaitė ütles, et Iskanderide paigutamine Kaliningradi oblastisse tähendab ohtu mitte ainult Leedule, vaid pooltele Euroopa riikidele.

Iskanderide Kaliningradi oblastisse paigutamist kinnitas Interfaxile Venemaa riigiduuma riigikaitsekomitee esimees Vladimir Šamanov.

„Paigutasime ja mis nüüd?” vastas Šamanov Interfaxi küsimusele, kas see informatsioon vastab tegelikkusele.

Venemaa kaitseministeerium teatas 31. jaanuaril, et Kaliningradi oblastisse on loodud komplekside Iskander-M positsioonidele paigutamise infrastruktuur.

Varem on teatatud, et Iskanderid saab 152. kaardiväe raketibrigaad Tšernjahhovskis.