Õppusega ühinevad ka hävitajad F-35, mille tõttu on tegemist suurima viienda põlvkonna hävitajate osavõtuga õppusest, teatas USA õhujõudude kõneisik Lõuna-Koreas Reutersi vahendusel.

Lõuna-Korea vägedega ühineb umbes 12 000 USA sõjaväelast, sealhulgas ka merejalaväest ja mereväest. Õhusõidukid saabuvad kaheksast USA ja Lõuna-Korea baasist.

Lõuna-Korea meedia teatel võivad õppusest osa võtta ka pommitajad B-1B Lancer.

Ühisõppus on mõeldud parandama valmisolekut ja operatiivvõimekusi rahu ja julgeoleku tagamiseks Korea poolsaarel, teatas USA sõjavägi.

Eelmisel nädalal teatas Põhja-Korea, et katsetas seni oma kõige arenenumat mandritevahelist ballistilist raketti.

Pyongyang süüdistas USA presidenti Donald Trumpi pingete üleskruttimises ja hoiatas nädalavahetusel, et õppus Vigilant Ace viib pinged Korea poolsaarel „süttimise” suunas.

Põhja-Korea rahumeelse taasühinemise komitee nimetas Trumpi pühapäeval „hulluks” ning teatas, et õppus tõukab juba niigi akuutse olukorra Korea poolsaarel tuumasõja äärele.

Põhja-Korea ametlik uudisteagentuur KCNA teatas laupäeval välisministeeriumi esindajat tsiteerides, et Trumpi administratsioon nuiab tuumasõda, korraldades äärmiselt ohtliku tuumahasartmängu Korea poolsaarel.