„Lendamine ja treenimine öösel koos meie liitlastega ohutul, efektiivsel viisil on tähtis võimekus, mida jagatakse USA, Jaapani ja Korea Vabariigi vahel ning see lihvib iga riigi lennuväelaste taktikalisi oskusi,“ teatas USA Vaikse ookeani õhujõudude esindaja, major Patrick Applegate AFP vahendusel.

Lõuna-Korea riigikaitsevõimud teatasid täna, et pommitajad viisid koos kahe Lõuna-Korea hävitajaga Jaapani mere kohal läbi simuleeritud õhk-maa raketiõppuse. Seejärel lendasid neli lennukit üle Korea poolsaare ja viisid teise raketiõppuse läbi Kollase mere kohal, misjärel naasid B-1B-d kodubaasi Guamil.

„See õppus oli osa rutiinsest positsioonidele paigutamise treeningust, mille eesmärk on suurendada heidutust,“ teatas Lõuna-Korea väejuhatus. „Seekordse harjutuse kaudu näitasid Lõuna-Korea ja USA õhujõud liitlaste otsustavust tugevaks vastuseks Põhja-Korea tuuma- ja raketiähvardustele.“

B-1B-d viisid läbi õppusi ka Jaapani õhujõududega, mida USA avalduses nimetati reastatud kahepoolseteks missioonideks.

USA tuumajõul liikuv ründeallveelaev USS Tuckson külastas samal ajal Lõuna-Korea lõunaosas Jinhae sadamat, teatas Vaikse ookeani väejuhatus.