Numeroloog David Meade on üks selle teooria eestkõnelejatest. Tema sõnul pühib meid Maa pealt tõenäoliselt kokkupõrge teise planeediga. Ta ei välista siiski ka võimalust, et antud planeet Maaga otseselt kokku ei põrka, vaid asetub kosmosesüsteemis meie suhtes lihtsalt sedavõrd halvasti, et hävitab meile teadaoleva elu, vahendab uudistekanal Fox.

Tema sõnul näitavad arvutused, mis koosnevad Piibli tõlgendustel ja Giza püramiidide analüüsimisel, et meil tuleb üksteisega hüvasti jätta juba hiljemalt tuleval laupäeval, 23. septembril.

Meade sõnul on orkaan Harvey ja päikesevarjutus vaid mõned näited, mis tema hüpoteesi tõestavad.

Teooria keskmes on kurikuulus irdplaneet nimega Nibiru. Antud taevakehal on seejuures kindel algupära: nimelt mõtles selle välja aserbaidžaanlasest ulmekirjanik Zecharia Sitchin.

NASAl on tulnud aastate jooksul juba korduvalt Nibirust ja sellesarnastest planeetidest rääkida ja lükata ümber võimalus, nagu mingisugune planeetide asetus võiks tuua esile üleilmse kataklüsmi.

Kui oleks mingi planeet, mis meid tänavu ähvardaks tabada, oleks see juba ammu olnud kõigile nähtav, suuruselt kolmanda helendava objektina Päikese ja Kuu järel, rahustas kosmoseagentuur avalikkust.