Tartu sotsiaaldemokraadid pidasid AHHAA keskuses valimiseelset üldkoosolekut, kus Euroopa parlamendi saadik professor Marju Lauristin ja Tartu abilinnapea Jarno Laur tutvustasid Sotsiaaldemokraatliku Erakonna peamisi programmilisi sihte Tartu linnas ning kinnitati kandidaadid kohalike omavalitsuste valimistel.

Sotsiaaldemokraadid lähevad Tartus valimistele vastu enda sõnul tuumaka programmi ja täisjõududega. Volikogu esimehe kandidaadiks seati üles Marju Lauristin, kes on lubanud valimisedu korral Euroopa parlamendist lahkuda ja pühenduda kohalikule poliitikale. Sotsiaaldemokraatide Tartu linnapea kandidaat on Jarno Laur.

Linnapeakandidaat Jarno Laur peab keskseks väljakutseks kuidas pöörata Tartu kahanemine kasvuks. "Tartu rõõmud ja mured ei mahu ühte hoonesse. Seetõttu on meie valimisprogramm keskendunud sellele, kuidas jätta siin õppivad noored Tartusse elama, kuidas kasutada Tartus loodud teadmisi siinse majanduse eduks ning kuidas muuta meie haridus ja elukeskkond parimaks," tutvustas linnapeakandidaat.

"Selleks, et Tartu kasvama panna, tuleb muuta Tartusse tudengiks tulijaile eluase taskukohasemaks, tuleb pingutada selle nimel, et siin õppinud eesti ja välistudengid leiaksid rakenduse ka peale stuudiumit. Selleks soovime panustada Tere-keskusesse ja toetada noori eluasemete rajamisel," tõi Laur välja mõned valimislubadused.

Marju Lauristini südameasjaks on ühenduste parandamine Euroopa ja muu maailmaga, olgu selleks korralik rongiühendus Tallinna ja Riiaga, senisest enam lennuühendusi või hea maanteeühendus Tallinnaga. Head ühendused on Tartu kui ülikoolilinna jaoks elulised.

"Tartust võib kujuneda Eesti digitaalse arengu ja uue majanduse eestvedaja, kuna Tartus on unikaalsed koostöövõimalused it-firmade, ülikoolide ja linna vahel," on Marju Lauristin veendunud.

Sotsiaaldemokraatide valimisnimekirja esikümme Tartus on: Marju Lauristin, Jarno Laur, Heljo Pikhof, Tõnu Ints, Kadri Leetmaa, Lemmit Kaplinski, Gea Kangilaski, Martin Hallik, Piret Uluots ja Karl Pütsepp.

Teiste hulgas kandideerivad uute tulijatena rahvakultuuri edendaja Ants Johanson, Tartu Loomemajanduskeskuse juhataja Reigo Kuivjõgi, TÜ professor Gaabriel Tavits, linnaraamatukogu direktor Asko Tamme ja mitmed teised.