Augusti alguses kirjutas USA president Donald Trump „vastumeelselt“ alla seaduseelnõule, mis seab uued sanktsioonid Venemaale ning mis paneb paika enneolematu mehhanismi, mille järgi peab president Trump iga kord, kui soovib sanktsioone leevendada, selle jaoks küsima nõusolekut kongressilt.

Kongressi senat ja esindajatekoda kiitsid eelnõu heaks parteiülese suure häälteenamusega ja nii ei jäänud Trumpil midagi üle, kui eelnõu heaks kiita. USA sanktsioonide üle avaldas muret ka Euroopa komisjon, kelle lobitöö tulemusena eelnõu sõnastust veidi ka pehmendati.

Delfi Briifing teeb ülevaate USA Venemaa-vastaste sanktsioonide lähiajaloost. Samuti arutab Praha rahvusvaheliste suhete instituudi teadur Mark Galeotti selle üle, millised võiksid olla Venemaa presidendi Vladimir Putini vastukäigud.

Delfi Briifing on uus saatesari, kus Ekspress grupi ajakirjanikud teevad ülevaate hetkel päevakajalistest teemadest. Podcasti saab tellida Soundcloud’i keskkonna, oma nutiseadmes mõnest podcasti-äpi või iTunes’i muusikaprogrammi kaudu.