Wray, kelle kandidatuuri FBI juhi ametikohale esitas seadusest tulenevalt president, ütles senaatori küsimusele vastates, et Trump ei nõudnud temalt lojaalsusvannet. „Ja paganama kindlasti ei oleks ma talle seda ka andnud,“ kinnitas ta.

Trump nõudis teadaolevalt korduvalt lojaalsust eelmiselt FBI direktorilt James Comeylt, kes keeldus sellest ja sai mõni nädal hiljem ametist sule sappa.

Wray sõnul on FBI töö tegemiseks ainult üks õige viis, mille osisteks on „ausus, range sõltumatus, reeglite järgimine ja truudus põhiseadusele“.

Wray rõhutas, et FBI direktorina kavatseb ta olla „truu seadustele ja selle ametkonna parimatele praktikatele hirmuta, onupojapoliitikata ja kindlasti hoolimata mis tahes parteidevahelise heitluse poliitilistest mõjudest“. „Juhul, kui mulle antakse au seda ametkonda juhtida, luban ma juhinduda ainult faktidest, seadusest ja erapooletust õigluse poole pürgimisest. Punkt,“ märkis ta.

Ühtlasi küsiti Wraylt eriprokurör Robert Muelleri juhitava venelaste sekkumist uuriva juurdluse kohta, mida president Trumpi kirjeldab kui ajaloolist nõiajahti. „Ma austan direktor Muellerit ega arva, et ta on nõiajahil,“ vastas Wray.

Wray oli president George W. Bushi ametiajal justiitsministeeriumi abiminister.