Trumpi pressiesindaja Mark Corallo tunnistas laupäeval uudisteagentuurile Reuters, et riigipea palkas oma isiklikku kaitsemeeskonda veel ühe õigusnõustaja, Washingtoni juristi John Dowdi. 76-aastane advokaat on tuntud kõrge profiiliga nn valgekraede kuritegevust puudutavate kaasustega, olles 1980ndatel edukalt esindanud ka panganduskandaali sattunud senaatorit John McCaini.

Trumpi kaitsemeeskonda kuulub Dowdi ja Kasowitzi kõrval uudisteagentuuri teatel ka konservatiivne aktivist Jay Sekulow, ja Michael Bowe tema ihujuristi partnerettevõttest.

Ka juhtiv advokaat Kasowitz ise palkas endale uurimisega seoses juristi, kuna peab sügisel Kongressi ees tunnistusi andma.

Ajaleht The Washington Post avalikustas sel nädalal, et president Trump on uurimise all seoses võimalike katsetega takistada õigusemõistmist (obstruct justice –inglise k). Trumpi, nagu ka arvatavat Venemaa mõjutustegevust valimiste eel, uurib USA eriprokurör Robert Mueller.

Kuigi ajaleht kirjutas seda anonüümsetele allikatele tuginedes, tunnistas Trump reedel isiklikult, et on seoses õigusemõistmise takistamisega uurimise all. Ta kirjutas on Twitteri kontol: „Mind uurib FBI direktori vallandamise eest mees, kes käskis mul FBI direktori vallandada. Nõiajaht.“

Trumpi süüdistas sellega oma asejustiitsministrit Rod Rosensteini, kes nimetas Muelleri ametisse pärast seda, kui president vallandas seoses mõjutegevuse uurimisega Föderaalse Juurdlusbüroo endise direktori James Comey.