Päästekeskus sai kell 18.44 teate, et Tartus Tähe tänaval põleb trükikoja Kroonpress hoone. Päästjate saabumise evakueeriti inimesi hoonest ning tuli lõõmas lahtise leegiga. Esialgsetel andmetel sai tulekahju alguse paberjääkide kogumise ruumist ja levis välisvoodri vahele. "Kroonpressi paberijääkide kogumise ruumis põlesid restil filtrid ja prügikast," täpsustas päästeamet.

Kohapeal viibiva Delfi fotograafi sõnul ei ole hoones elektrit, mistõttu on töö trükikojas häiritud. "Osadele töötajatele öeldi, et nad võivad koju ära minna," täpsustas fotograaf.

"Olukord on kohutav. Praegu ei saa midagi tegema hakata. Trükipressi ei saa tööle, sest voolu ei ole," kirjeldas üks kohapeal viibinutest. Kroonpressi töötajad seisid õues mitu tundi ning ootasid sündmuse lahenemist. Ka pärast seda, kui päästjad olid olukorra kontrolli alla saanud, oli näha hoones tossu. Kroonpressi trükikojas trükitakse paberile näiteks Postimees, Õhtuleht ja Äripäev, sündmuse tõttu jõuavad ajalehed homme tellijate postkastidesse hilinemisega.

Päästeameti teatel toimus sündmuskohal kella 21 ajal järelkontroll veendumaks, et seina vahele või ventilatsiooni pole ühtki sädet või tulekollet jäänud. 21.20 ajal oli tulekahju likvideeritud ning liiklus Tähe tänaval taastatud. Sündmusele reageeris kaheksa suurt tuletõrjemeeskonda, abi saabus näiteks Otepäält ja Elvast. Nimelt on territooriumil suured piiritust täis konteinerid ning oli prioriteet, et tuli nendeni ei leviks.