Eile õhtul kell 20.41 teatati, et Jõgeva vallas Palupere külas põleb kõrvalhoone, kus laut, saun, küün ja garaaž.

Päästjate saabumise ajaks olid kõrvalhoonest alles ainult seinad ning põleng tugeva tuule toel levinud kõrval asuva elumaja osale, kus hoiti heinu ning maja katusele. Põlengu puhkemise ajal kodus olnud kolm kooliealist last olid majast väljas ning viga ei saanud. Päästjatel õnnestus piirata tulekahju levik elumaja siseruumidesse ja päästa osa varast. Tulekahju kustutati kella 00.02.

Põlengus hävis lisaks kõrvalhoonele ka elumaja katus. Siseruumid said kuuma-, tahma- ja veekahjustusi ja tulekollete otsimiseks tuli avada osa seinte välivoodrist.

Koju jõudis koos oma neljanda lapsega pereema ning neile pakkusid ööseks peavarju kohalikud naiskodukaitsjad, kelle abi siiski vaja ei läinud, sest abiks olid naabrid ja lähedased. Majapidamisse kuulunud hobuse ja varsa võtsid enda juurde samuti naabrid.

"Koos sotsiaaltöötajaga kavandavad kohalikud aktiivsed naised ka edasist aitamist. Eile õhtul annetasid Sadala külade naised lastele ja emale riideid ning jalanõusid," ütles Torma vallavanem Triin Pärsim Delfile.

Tulekahju tekkepõhjus on selgitamisel.