May palus eelmisel kuul valijatel konservatiivide taha koonduda, et seeläbi tugevdada tema mandaati lahkumiskõnelusteks Euroopa Liiduga.

Tema konservatiivset erakonda saatis suur edu juba kohalikel valimistel sel nädalal, kui opositsiooniliste parlamendierakondade arvelt suudeti võtta eelmiste valimistega võrreldes juurde 558 kohta.

Värske avaliku arvamuse küsitluse kohaselt juhivad toorid leiboristide ees üleriigiliselt koguni kuni 19 protsendipunktiga.

Mayl on praegu 650-kohalises parlamendis vähem kui 20-kohaline enamus, kuid analüütikute ennustuste kohaselt võib see 8. juunil toimuvate valimiste tulemusel tõusta 100-kohaliseks.

„Kohalikud valimised näitasid, et toorid on samasugusel võidukursil, nagu Tony Blair ja Margaret Thatcher oma populaarsuse kõrghetkel,“ ütles uuringufirma Opinium analüütik Adrian Drummond.

Opiniumi viimane arvamusküsitlus näitas, et konservatiive toetab 46 ja leiboriste 30 protsenti valijatest. Uuringufirma YouGovi uuringu kohaselt juhivad toorid leiboristide ees juba 19 protsendipunktiga, mida on suisa kuus protsenti rohkem kui nädala eest.