Kohtuasi oli „täiesti salajane“ ja protsess toimus suletud uste taga.

Mardaleišvilil on Eestis mittekodaniku staatus.

Kohtulahendite registrist ja päringutest selgub, et meest on Eestis korduvalt väärtegudes ja kriminaalkorras karistatud.

2013. aastal tehtud Viru maakohtu lahendis seisab, et 1969. aastal sündinud Mardaleišvili mõisteti väärteokorras süüdi narkootiliste ja psühhotroopsete ainete ning nende lähteainete seaduse §15-1 järgi ehk narkootilise või psühhotroopse aine ebaseaduslikus käitlemises väikeses koguses. Karistuseks sai ta seitse päeva aresti.

Nimetatud otsus on jõustunud 2013. aasta 1. oktoobril.

Samuti näitab mehe karistusregister, et teda on korduvalt karistatud muude erinevate tegude eest.

2015. aastal karistati teda varavastaste kuritegude eest 160 eurose trahviga.

2013. aastal sai ta avaliku korra rikkumise ja kahel korral varavastaste kuritegude eest trahvi.

2012. aastal oli tal kahel korral taksoveo lubadega probleeme, mistõttu sai ta kaks korda trahvi.

2010. aastal sai ta samuti taksoveo loaga seoses trahvi.

Lisaks tuleb päringust ametlikesse teadaannetesse välja, et Arsen Mardaleišvili on krooniliselt ka riigile võlgu jäänud - küllap eelnevate karistuste summad.

Äriregistri andmetel on 1969. aasta novembris sündinud Mardaleišvili ka Eestimaa Ühendatud Vasakpartei liige alates 2008.

Venemaa föderaalse julgeolekuteenistuse (FSB) väitel kogus Mardaleišvili Eesti kaitsepolitsei ülesandel sõjalise iseloomuga salajasi andmeid Venemaa relvajõudude kohta.

Peterburi portaali Fontanka teatel mõisteti Mardaleišvili 1996. aastal Krasnodaris kaheksaks aastaks vangi Venemaa kriminaalkoodeksi paragrahvi 145 (röövimine) alusel.

Internetis mainitakse Fontanka teatel Mardaleišvili osalemist pronkssõduri kaitsmisega tegelnud organisatsioonis Notšnoi Dozor (Öine Vahtkond).

2010. aastal kirjutas venekeelne Delfi, et Mardaleišvili koos mitme teise aktivistiga lahkus Notšnoi Dozorist, sest nad ei olnud nõus Dmitri Linteri ja Maksim Reva tegevusega organisatsioonis. Lahkujad süüdistasid Revat ja Linterit selles, et nood ei arutanud tegevust liikmetega ja eirasid organisatsiooni põhikirja.

2009. aastal esines käsitsivõitluse Russki Stil (Vene Stiil) õpetaja ja Notšnoi Dozori Kohtla-Järve osakonna juht Mardaleišvili ettepanekuga luua Eesti vene elanikkonnale sportlik-patriootiline klubi, on Fontanka teatel kirjas veebilehel Russkije v Talline.