Täna kell 15.26 said päästjad väljakutse Viljandi Riia maanteele viiekorruselise kortermaja neljandale korrusele, kus teate kohaselt oli korter suitsu täis ning suitsuandur töötas. Häirekeskusesse helistas nimelt naaber, kes tundis koridoris suitsu lõhna ja kuulis, et korteris töötab suitsuandur.

Kui päästjad sündmuskohale jõudsid, selgus, et tegu on toidukõrbemisega. Korteris elanud inimese vaatas üle kiirabi, kuid vigastusi tal ei tuvastatud. Päästjad tuulutasid ruumid.

Eile õhtul oli sarnane juhtum Pärnus, kus purjus mees unustas sardellid pannile. Häirekeskusesse helistas naaber, kelle korterisse tungis suits. Samuti oli kuulda suitsuanduri signaali. Tuppa sisenedes selgus, et alkoholi tarvitanud inimene oli endale sardelle praadinud ja toidu pliidile unustanud. Päästjad tõstsid toidu pliidilt ja tuulutasid ruumid.

Päästjad rõhutasid eilse juhtumi valguses, et sellise situatsiooni tekkimine ja tekitamine on täiesti lubamatu. Lisaks enda elule pannakse ohtu ka naaberkorterite elanikud. Toidu valmistamise ajal ei minda köögist eemale diivanile pikutama või televiisorit vaatama. Toidu tegemise ajal tuleb viibida pliidi läheduses ja tegeleda toiduga.