Vastavasisulisele ukaasile kirjutas alla Venemaa president Vladimir Putin. Kangelase nimetus anti hukkunud diplomaadile „kindlameelsuse ja mehisuse ülesnäitamise eest Vene Föderatsiooni erakorralise ja täievolilise saadiku ametikohal Türgi Vabariigis ning suure panuse eest Vene Föderatsiooni välispoliitilise kursi elluviimisse“, vahendab Lenta.ru.

Varem kolmapäeval ütles Venemaa presidendi pressiesindaja Dmitri Peskov, et ei maksa kiirustada järelduste tegemisega selle kohta, kes seisab Karlovi tapmise taga. Enne seda teatas Türgi välisminister Mevlüt Çavuşoğlu, et kuriteo organiseerimises on osaline Türgi riigipöördekatse korraldamises süüdistatav eksiilis elav islamivaimulik Fethullah Gülen.

62-aastane Karlov lasti maha esmaspäeva õhtul Venemaale pühendatud fotonäituse avamisel Ankara moodsa kunsti galeriis. Ründajaks osutus 22-aastane Türgi politseinik Mevlüt Mert Altıntaş, kes varsti pärast rünnakut likvideeriti. Tema kodu ja hotellitoa läbiotsimisel leiti raamatuid terroriorganisatsioonist Al-Qaida, džihaadist ja gülenistidest.