84-aastane prelaat Echevarria suri esmaspäeval Roomas asuvas haiglas, kus ta viibis seoses kopsupõletikuga. Kuigi piiskop sai antibiootikumiravi, tema seisund halvenes ning see tõi kaasa saatuslikuks osutunud hingamisprobleemid, vahendab ERRi uudisteportaal France24 ja CNA uudist.

Järgmine prelaat valitakse lähima kolme kuu jooksul toimuval Opus Dei kongressil ning uue juhi peab heaks kiitma ka paavst Franciscus.

Opus Dei (ladina keeles "Jumala töö") ehk täpsemalt Püha Risti ja Opus Dei prelatuur on katoliku kiriku organisatsioon, mille tegevuse aluseks on katoliiklik õpetus, et iga inimene saab oma igapäevase elu ja tööga taotleda ja teostada pühadust, ning töö-, perekonna- ja vaimuliku elu lõimimist. Prelatuuri asutas 1928. aastal Hispaania preester Josemaría Escrivá ning seda tunnustas 1950. aastal paavst Pius XII.

1982. aastal muudeti see personaalprelatuuriks, mis tähendab seda, et kogu organisatsioon allub ühele prelaadile, kuigi tavalistes usuelu puudutavates küsimustes kuuluvad liikmed oma piiskopi jurisdiktsiooni alla.