Keskkriminaalpolitsei pressiesindaja Helen Uldrich kinnitas Delfile, et Lepp vabanes kinnipidamiselt täna enne kella üheksat.

Lepp viibis kinnipidamisel Kesklinna politseijaoskonnas.

Prokuatuur teatas eile, et ei taotle Toomas Lepa vahistamist, mistõttu lõppes täna hommikul tema 48 tunni pikkune kinnipidamisaeg.

Keskkriminaalpolitsei pidas Lepa kuriteos kahtlustatavana kinni kolmapäeva hommikul. Lisaks Lepale pidasid politseinikud samas kuriteos kahtlustatavana kinni veel kolm inimest, kellest üks oli TTV töötaja Mart Ummelas. Kahtlustus on esitatud ka ühele juriidilisele isikule.

Tegemist on selle aasta juuni lõpus alustatud kriminaalmenetluse esimeste avalike menetlustoimingutega, mille raames uuritakse suures ulatuses Tallinna Televisiooni rahade omastamist. Keskkriminaalpolitsei ametnikud otsisid läbi kahtlustatavate elu- ning töökohad, sealhulgas ka Toomas Lepa kasutuses olevaid Tallinna Televisiooni ruumid.

Esialgse kahtlustuse järgi on Toomas Lepp lasknud mitme aasta vältel maksta Tallinna Televisioonil temaga seotud ettevõttele igakuiselt tasu teenuste eest, mida tegelikult ei osutatud. Praegu on alust arvata, et sellega on Tallinna Televisioonile tekitatud kahju suurusjärgus paarsada tuhat eurot.

Uurimist viib läbi keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo ning seda juhib Põhja ringkonnaprokuratuur.