Polański on USA-s tagaotsitav seoses seksuaalvahekorraga alaealisega, mis on teda kollitanud juba ligi 40 aastat. Polański elab Prantsusmaal ja tal on kodu Šveitsis, kuid ta on tihti ka lapsepõlvemaad Poolat külastanud, vahendab Associated Press.

Kolmest kohtunikust koosnenud kolleegium lükkas teisipäeval tagasi Poola justiitsministri Zbigniew Ziobro taotluse väljaandmisest keeldumine tühistada ning ennistada esimese astme kohtu otsus Polański välja anda.

Ziobro võttis asja taas üles selle aasta mais. Ziobro väitis, et Polańskit tuleb karistada ning tema kuulsusestaatus on ainus asi, mis teda väljaandmise eest kaitseb.

Keskastme kohus väitis, et 83-aastane Polański on juba vanglakaristust kandnud ning tõenäoliselt ei mõisteta tema üle USA-s õiglaselt kohut, kui ta välja antakse.

Polański tunnistas end 1977. aastal süüdi ebaseaduslikus seksuaalvahekorras 13-aastase tüdrukuga fotosessiooni käigus Los Angeleses. Kokkuleppemenetluse korras veetis ta vanglas 42 päeva, kuid põgenes siis USA-st, kartes, et ta pannakse uuesti vangi ja palju pikemaks ajaks.