Kui talt küsiti Assadi kohta pressikonverentsil Liibanoni pealinnas Beirutis, ütles Çavuşoğlu, et ei ole võimalik eitada, et Süüria riigipea on vastutav 600 000 hukkunu eest ning sellise paturegistriga inimene ei tohiks riiki juhtida, vahendab Reuters.

NATO liige Türgi on Assadit kukutada tahtvate mässuliste peamine toetaja. Mässulised on sattunud Ida-Aleppos piiramisrõngasse pärast Süüria valitsusvägede kiiret edasiliikumist viimastel päevadel, mis on viinud nad suure kaotuse äärele.

Çavuşoğlu ütles, et Türgi peab läbirääkimisi Assadi liitlaste Venemaa ja Iraaniga ning Süüria ja Liibanoniga lahenduse leidmiseks Süürias.

Türgi president Recep Tayyip Erdoğan ja Venemaa president Vladimir Putin on viimasel nädalal vähemalt kolm korda telefoni teel Süüriast rääkinud ning Venemaa välisminister Sergei Lavrov kohtus neljapäeval Çavuşoğluga.

Çavuşoğlu ütles pärast kohtumist, et Moskva nõustus vajadusega peatada sõjategevus ja abi toimetamisega Alepposse, kuid sügavad erimeelsused Süüria konflikti üle jäid Venemaa ja Türgi vahel alles.