Fillon on valimiste teises voorus 27. novembril vastamisi teise endise peaministri Alain Juppéga. Siis selgub, kes saab vabariiklaste erakonna (Les Républicains) presidendikandidaadiks, vahendab France 24.

Kui hääled oli loetud 10 229 valimisjaoskonnast 8709-s, juhtis Fillon 44,1 protsendiga, Juppé toetus oli 28,2 protsenti ja Sarkozy oma 21,0 protsenti.

Aastatel 2007-2012 Prantsusmaa president olnud Sarkozy teatas, et toetab nüüd Filloni.

62-aastane Fillon, keda on juba pikka aega peetud karjääri lõpetanud poliitikuks, on Suurbritannia endise peaministri Margaret Thatcheri austaja ning majanduse osas on tema vaated liberaalsed, mis on Prantsusmaal haruldane. Veel nädal tagasi oli ta küsitluste järgi Juppést ja Sarkozyst tagapool.

Juppé lubas aga võitlust jätkata. Pühapäeval avaldatud küsitluse järgi toetab 56 protsenti valijatest Filloni ja 44 protsenti Juppéd.

Sotsialistist president François Hollande, kes on sügavalt ebapopulaarne, pole veel teatanud, kas ta mais uuesti kandideerib. Kelle iganes vasakpoolsed presidendikandidaadiks esitavad, on tal vähe lootust valimiste teise vooru jõuda.

See tähendab, et paremtsentristide eelvalimiste võitja läheb ilmselt vastamisi parempopulistliku rahvusrinde juhi Marine Le Peniga.

Kui Juppé võidaks küsitluste järgi Le Peni vastu, pole Filloni võimalused sugugi nii head, sest ta pole vasakpoolsete hulgas nii populaarne kui Juppé.