„FSB kasutas jälle valelikku taktikat, teatades, et Sevastopolis on väidetavalt vahistatud Ukraina diversandid. Kõik see on lausvale, järjekordne võltsing, mis kinnitab, et FSB on juba muutunud lausvale vabrikuks,“ ütles Lõssenko UNIAN-i vahendusel.

„Seda tehakse selleks, et diskrediteerida Ukraina sõjaväelasi ja Ukrainat tervikuna, näidata Vene eriteenistuste väidetavat efektiivsust, eksitada Vene avalikkust ja ülemaailmset kogukonda ning et pöörata taas tähelepanu Ukraina väidetavale agressiivsele tegevusele. Tegelikkuses on Ukraina rahumeelne riik, me kaitseme oma territooriumi, aga rõhutan, et mitte ühtki Ukraina sõjaväelast, seda enam luurajat ei ole mingid Vene eriteenistused vahistanud,“ märkis Lõssenko.

„On selge, et kedagi nad praegu nimetavad, annavad neile igasuguseid lõhkeaineid ja ütlevad, et need on „Ukraina diversandid“, mida on juba korduvalt olnud, aga kordagi pole see informatsioon kinnitust leidnud,“ rõhutas Lõssenko.

„Föderaalne julgeolekuteenistus vahistas 9. novembril Sevastopoli linnas Ukraina kaitseministeeriumi luure peavalitsuse diversiooni- ja terroristliku grupi liikmed, kes kavandasid diversiooniaktide toimepanemist Krimmi poolsaare sõjalise infrastruktuuri ja elutegevuse tagamise objektidel,“ teatas FSB pressiteenistus varem.