Hispaania uurijatel õnnestus eestlane Soomest üles leida, kus Soome politsei ta Cádizi kohtu orderi alusel kinni pidas, kirjutab ajaleht.

Diario de Cádizi allikate teatel on kolmest eestlasest koosnenud jõuk toime pannud juveelirööve Andaluusias kord aastas. Oma teekonda on nad alustanud Eestist ning liikunud sealt näiteks Viini ja pärast Lissaboni, et jõuda linna, kuhu saabumise kavandasid 24 tundi enne röövi toimepanemist, võttes tarvitusele äärmuslikke julgeolekumeetmeid vahistamise vältimiseks. Selleks kasutasid nad alati ainult ühistransporti ja püüdsid jääda nähtamatuks, liikusid alati ringi eraldi, mistõttu ongi uurijatel õnnestunud tabada vaid üks neist, kuigi politsei jätkab operatsiooni ega välista lähipäevil uusi vahistamisi Euroopa riikides.

Kinni peetud eestlane on 45-aastane ning viibib tõkendvangistuses Cádizi vanglas nimega Puerto II, sest võimud arvavad, et tema puhul on suur põgenemisrisk.

Rööv Cádizis leidis aset aprillis, kui kolm sõjaväeriietuses meest sisenes Gordillo juveeriärisse ja ähvardas väikese püstoliga turvameest. Kahe minuti jooksul pandi akende ette mustad riided, et tänavalt ei oleks näha, mis sees toimub, ning lõhuti vitriinid, kust võeti juhtivate kaubamärkide luksuskäekelli. Röövlid põgenesid kõigepealt jalgsi ning edasi autoga. Politsei teatel võttis rööv aega vaid mõned minutid.

Vaatamata politsei kiirele reageerimisele ja mitmete pealtnägijate kirjeldustele, mille järgi olid röövlid välismaalased, ei suudetud neid kohe tabada.