Põhja prefektuuri operatiivjuht Valdo Põder tõdes, et sõidukijuhid peaksid kindlasti ka järgmistel päevadel varuma liikumiseks aega.

"Hommikul peab kindlasti sõiduki lumest ja jääst puhtaks tegema ning sihtpunkti jõudmiseks tuleb varuda aega ja ohutu sõidukiirus. Suure mütsi või kapuutsiga roolis istudes on juhi vaateväli piiratud, seega enne sõitma asumist võiks autosalong soe olla. Meeles tuleb pidada ka seda, et pidurdusmaa on praeguste ilmastikutingimuste korral ligi kaks korda pikem," rääkis Põder.

"Seetõttu peaksid juhid hoidma ka pikivahet ning olema ettenägelikud liikluses toimuva suhtes. Suverehvidega sõitmine võiks praegustes tingimustes olla välistatud ning eelistada võiks ühistrandporti või paluda sõbra abi, kelle autol on talverehvid all. Suverehvidega autoga liigeldes seab sõidukijuht ohtu mitte ainult enda, vaid ka teised liiklejad. Praegused liiklusolud peaksid muutma ka jalakäijad tähelepanelikumaks. Enne tee ületamist peab veenduma, et autojuhid on teeületajat märganud, jõuavad sõidukit pidurdada ning tee ületamine on ohutu."

Ennelõunal juhtus liiklusõnnetus Pärnu-Lihula maantee 23. kilomeetril Ahaste külas, kus sõiduauto ja veok põrkasid omavahel kokku. Õnnetuse tagajärjel hukkus autot juhtinud 75-aastane mees.

Harjumaal on tänase päeva jooksul juhtunud ligi sada liiklusõnnetust, millest enamus olid kergemad plekimõlkimised või teelt väljasõidud.

Enamus kannatanutega liiklusõnnetusi toimusid hommikupoolikul Harjumaal, kui sõidukijuhid olid teel tööle või kooli. Näiteks kella 8.30 paiku kaotas sõiduauto Tallinn-Tartu maantee 7. kilomeetril juhitavuse ning sõitis vastu bussi ning veokit. Liiklusõnnetuses said vigastusi autos olnud 9-aastane laps ja 35-aastane naine.

Ida-Virumaal juhtus kella 16.55 paiku liiklusõnnetus Tallinn-Narva maantee 203. kilomeetril. Sõiduauto Volkswagen Passat liikus Narva suunas, kui märkas ees vasakpööret sooritavat sõiduautot Hyundai ning otsasõidu vältimiseks keeras vastassuunavööndisse, kus põrkas kokku Tallinna suunas liikunud veoautoga. Õnnetuse tagajärjel said viga Volkswagenis viibinud kaks inimest, kellest ühele anti esmaabi kohapeal ja teine toimetati haiglasse.

Lisaks juhtus inimkannatanutega liiklusõnnetus Jõhvis Rakvere tänaval kella 17.30 paiku. Esialgsetel andmetel põrkasid kokku kolm sõiduautot ning õnnetuses sai viga kaks last ja ühe sõiduki juht.

Lõuna-Eestis oli olukord liikluses rahulikum. Tartumaal on politseile tänase päeva jooksul teatatud 20 liiklusõnnetusest, mille põhjuseks on olnud libedus. Neist 9 juhul sõitis politseis sündmuskohale. Liiklusõnnetuses vigastatud ei ole olnud.

Täna hommikul kella 11 ajal sai politsei teate, et Rõngus sõitis veok libedate teeolude ja valesti valitud kiiruse ja sõiduvõtete tõttu teelt välja kraavi. Veok oli täiskoormaga, liiklusõnnetuse tõttu oli seal liiklus mõni aeg ka häiritud. Ülejäänud liiklusõnnetused on olnud kergematsorti plekimõlkimised, teelt väljasõidud ja otsa libisemised.

Võrumaal juhtus kaks liiklusõnnetust, ühel juhul oli tegemist Võru linnas tagant otsasõiduga ja teisel juhul sõitis kaubik Kääpa kandis teelt välja ja rullus katusele. Õnnetustes keegi viga ei saanud. Jõgevamaal Tabiveres juhtus ennelõunal üks liiklusõnnetus, kus sõiduauto libises otsa raudteetõkkepuule. Keegi viga ei saanud.

Põlvamaal juhtus täna kaks liiklusõnnetust libeduse tõttu. Esimene neist Leevaku kandis, kus sõidukile jooksis ette kits ja juht ei saanud paraku libeduse tõttu pidama, sõitis otsa metsloomale ja seejärel libises kraavi. Inimesed viga ei saanud. Teine liiklusõnnetus juhtus Põlva linnas Jaama
tänaval, kus kaubik tegi äkilise manöövri esimesele autole otsa sõidu vältimiseks ja sattus seetõttu külglibisemisse ja sõitis kraavi ning rullus üle katuse. Liiklusõnnetuses keegi vigai saanud.

Viljandimaal toimus aga kolm liiklusõnnetust, neist kaks ühe mustriga. Esimene juhtus ennelõunal Viljandi linna sissesõidul, kus Viljandi linna poolt liikunud sõiduauto kaotas libedal teel juhitavuse, sattus külglibisemisse ja põrkas kokku vastutuleva sõidukiga, millele sõitis omakorda sisse tagant
lähenev auto. Selles õnnetuses inimesed viga ei saanud ning pöördusid kindlustusse. Teine sarnane liiklusõnnetus juhtus Rõngu maanteel, kus väikebuss kaotas libedal teel juhitavuse ja põrkas kokku vastutuleva sõidukiga, millele sõitis omakorda otsa tagant lähenev auto. Keegi vigastada ei saanud ja juhtunu osas pöörduti kindlustusse.

Valgamaal ei juhtunud ühtegi liiklusõnnetust.