Paraku on enamikes nendes õnnetustes hukkunud nimelt noored, sageli on õnnetuse põhjustanud juht tarvitanud ka alkoholi. Üliraskete tagajärgedega avariide põhjuseks on olnud aga ka keerulised ilmaolud, näiteks libedus ja külgtuul, ja ka väsimus. Enamik ülestähendatud õnnetustest on juhtunud just öisel või varahommikusel ajal. Mitu ränka kokkupõrget on juhtunud siis, kui autojuht on asunud kellestki mööduma.

13. augustil 2006 juhtus liiklusõnnetus Pärnumaal Vändra vallas Pärnu-Rakevere-Sõmeru maantee 47. kilomeetril, kui teadmata asjaoludel põrkasid kokku sõiduautod Honda ja Chrysler. Õnnetuses hukkus kolm meest vanuses 23-, 25- ja 18-eluaastat. Raskes seisus toimetati haiglasse veel kaks liiklusõnnetuses osalenut.

23. septembril 2006 juhtus liiklusõnnetus Järvamaal Tallinna-Tartu-Võru-Luhamaa maantee 85. kilomeetril, kus sõiduauto Opel sõitis teelt välja vastu teetruupi. Mehed tulid kalalt, kui autot juhtinud 24-aastane mees jäi roolis magama. Õnnetuses hukkus kolm sõidukis viibinud meest, kes olid 53-, 56- ja 27-aastased. Tagaistmel olnud meestel olid turvavööd lahti.

1. novembril 2006 juhtus liiklusõnnetus Tallinna-Narva maantee 177. kilomeetril Toila vallas Konju külas, kus sõiduauto Toyota juht kaotas oma auto üle kontrolli, sõitis vastassuunavööndisse ja põrkas kokku sõiduautoga Audi. Kohapeal said surma Toyotas viibinud 50-aastane naine ja 42-aastane mees. Haiglasse toimetati Toyotas viibinud 57-aastane mees, kes seal hiljem suri.

4. novembril 2006 juhtus liiklusõnnetus Jõgevamaal Põltsamaa vallas Tallinna-Tartu-Võru-Luhamaa maanteel, kui kokku põrkasid Tartu suunas liikunud väikebuss Hyundai ja sellele vastu liikunud sõiduauto Ford. Õnnetuses hukkusid Fordis viibinud mees ja naine ning Hyundais viibinud näitleja Dajan Ahmet. Haiglasse toimetati kaheksa inimest.

2007. aastal juhtus viis ülirasket avariid

11. veebruaril 2007 juhtus liiklusõnnetus Raplamaal Märjamaa vallas Tallinna-Pärnu-Ikla maantee 76. kilomeetril, kus Pärnu suunas liikunud sõiduauto Audi sooritas möödasõitu ees liikunud sõidukist, sattus libeduse tõttu külglibisemisesse põrkas vastassuunavööndis kokku kõigepealt sõiduautoga Toyota, seejärel sõiduautoga Honda ja seejärel veel sõiduautoga Renault. Kokkupõrgete tagajärjel hukkusid Audit juhtinud mees ja veel kaks meest tagaistmelt. Haiglasse toimetati veel kolm õnnetuses osalenud inimest.

2007. aasta 25. veebruari varahommikul hukkus Nõmmel neli noormeest, kellest üks oli 19-, kaks 20- ja üks 21-aastane. Noored kihutasid sõiduautoga BMW, kui auto Valdeku tänava ja Lootuse puiestee ristmiku lähedal kurvis juhitavuse kaotas ja teelt välja vastu puud sõitis. Ühelgi noormehel polnud kinnitatud turvavöö ja nad paiskusid autost välja.

2007. aasta 9. juuni õhtul juhtus liiklusõnnetus Läänemaal Taebla vallas Taebla-Kirikmäe teel, kus sõiduauto Mazda sõitis kraavi ja vasaku küljega vastu puud. Õnnetuse tagajärjel hukkusid kõik kolm selles viibinud isikut, autot juhtinud 36-aastane mees, kõrvalistmel olnud 45-aastane mees ja tagaistmel olnud 55-aastane naine. Kellelgi neist polnud turvavöö kinni. Autost leiti pooltühi viinapudel.

Tartu vallas juhtus 2007. aasta 25. augusti varahommikul õnnetus, kus 48-aastase mehe juhitud Audi kaotas juhitavuse, sõitis teelt välja ja rullus üle katuse. Hukkusid juht ja autos kaasreisijana viibinud 43-aastane mees ja noor naine.

8. detsembril 2007 juhtus liiklusõnnetus Järvamaal Paide vallas Tallinna-Tartu-Võru-Luhamaa maanteel, kui Tallinna suunas liikunud sõiduauto Volvo kaldus vastassuunavööndisse ja põrkas kokku vastu liikunud sõiduautoga VAZ, millele omakorda sõitis tagant otsa sõiduauto Seat. Otsasõidu vältimiseks omavahel kokku põrganud sõidukitele sõitis teelt välja sõiduauto Renault. Liiklusõnnetuses hukkusid VAZi juhtinud 77-aastane mees ja 75-aastane kaassõitja ning Seati juhtinud 56-aastane mees.

Kaks autot, mis rullusid üle katuse ja süttisid põlema

27. juunil 2008 oli liiklusõnnetus Viljandimaal Pärsti vallas Imavere – Viljandi – Karksi-Nuia maantee 54. kilomeetril, kui sõiduauto Mercedes-Benz sooritas möödasõitu mitmest sõidukist ja olles vastassuunavööndis põrkas kokku vastutuleva teise sama marki sõidukiga. Möödasõitu teinud sõiduki juht suri sündmuskohal, samuti suri sündmuskohal selles kaasreisijana viibinud mees. Raskete vigastustega toimetati haiglasse vastu liikunud sõiduki juht, kes hiljem saadud vigastustesse suri.

Järvamaal Ambla vallas Piibe maanteel juhtus ööl vastu 29. juunit 2008. aastal liiklusõnnetus, milles hukkus neli inimest: 17-, 20-, 31- ja 32-aastane mees. Saab sõitis ristmikul otse teelt välja vastu kivihunnikut, rullus üle katuse, põrkas vastu järgmise kivihunnikud ja süttis põlema.

Järvamaal Ussisool hukkus 2009. aasta 25. jaanuari pärastlõunal kahe auto kokkupõrkes neli inimest ja viis sai viga. 19-aastase noormehe juhitud Peugeot kaldus vastassuunavööndisse, kus põrkas kokku vastu tulnud Renault’ga. Õnnetuses hukkusid Peugeot juht ja 20-aastane kaassõitja. Samuti said surma teises autos olnud 14- ja 15-aastane tüdruk.

Lääne-Virumaal Laekvere vallas juhtus 2009. aasta 23. aprilli varahommikul üliraske õnnetus, kui BMW sõitis lauges paremkurvis teelt välja, rullus mitu korda üle katuse ja süttis põlema. Ses õnnetuses hukkus neli inimest: 18-aastane tüdruk ja kolm 20-aastast noormeest.

Kolmest peale võetud hääletajast kaks ei jõudnud koju

29. jaanuaril 2010 juhtus liiklusõnnetus Harjumaal Kernu vallas, kus sõiduauto Mazda juht sooritas möödasõitu eesliikuvast veokist, kaotas selle käigus sõiduki üle juhitavuse ja tagasi reastudes paiskus vastassuunavööndisse, kus põrkas kokku kaubikuga Renault. Sündmuskohal hukkusid sõiduauto juht ning kõrvalistmel ja tagaistmel viibinud kaasreisija.

2010. aasta 25. juuni varahommikul juhtus ränk õnnetus Valgamaal Tõlliste vallas, kus mahtuniversaal Volkswagen sõitis vastu puud. Sõidukis oli seitse noormeest, kellest kolm hukkus. Neli autos olnud noormeest võtsid peale kolm hääletajat, kellest kaks ei jõudnudki koju. Õnnetuses hukkusid 20-, 17- ja 16-aastane noormees. Roolis oli 17-aastane noormees, kel ei olnud juhiluba.

20. detsembril 2011 oli liiklusõnnetus Jõgevamaal Puurmani lähistel Tallinna-Tartu 151. kilomeetril, kus sõiduautot Ford Mondeo juhtinud 56-aastane mees kaotas ilmselt libedal teel oma auto üle juhitavuse, kaldus vastassuunavööndisse ja põrkas kokku vastu liikunud sõiduautoga Ford Transit. Liiklusõnnetuses hukkusid Ford Mondeo juht ja tagaistmel istunud 10-aastane laps. Hiljem suri haiglas ka kolmas Ford Mondeos viibinud isik, 31-aastane naine.

2012. aasta 15. jaanuaril juhtus toimus liiklusõnnetus Ida-Virumaal Narva lähistel Narva – Narva-Jõesuu – Hiiemetsa tee 5. kilomeetril, kus sõiduautot Audi juhtinud 52-aastane mees kaldus vastassuunavööndisse, kus põrkas kokku sõidukiga Volkswagen. Liiklusõnnetuse tagajärjel suri sündmuskohal Volkswageni juht, 51-aastane mees, ja tagaistmel olnud naine. Audit juhtinud mees toimetati haiglasse, kus ta hiljem suri.

Vastassuunda libisenud auto põrkas kokku politseibussiga

Läänemaal Saunja küla lähistel hukkus 2013. aasta 9. novembri varahommikul neli noort inimest. Sõiduauto BMW sõitis kõrvalteelt peateele, kaldus vastassuunavööndisse ja põrkas kokku veoautoga Scania. Avariis hukkus neli kohalikku noormeest, kellest üks oli 19-, kaks 21- ja üks 23-aastane. Roolis oli 23-aastane kohalik rallisõitja, kes oli ilmselt joobes.

2013. aasta 8. detsembril juhtus liiklusõnnetus Ida-Virumaal Vaivara vallas Tallinna-Narva maantee 188. kilomeetril, kui Narva suunas liikunud sõiduauto Hyundai juht sooritas möödasõitu ees liikuvast sõidukist Opel. Tagasi reastudes ei veendnud Hyundai juht manöövri ohutuses ja riivas oma sõiduki tagaosaga Opelit. Selle tagajärjel kaotas Opeli juht sõiduki üle juhitavuse, kaldus vastassuunavööndisse ja põrkas kokku vastutuleva veokiga Volvo. Mõlemad sõidukid sõitsid teelt välja. Liiklusõnnetuses hukkusid sündmuskohal Opelis viibinud kaks kaasreisijat. Kolm ülejäänud Opelis viibinud isikut viidi raskes seisus haiglasse, kus neist üks kaks päeva hiljem suri.

Tartu lähedal Erala mäel juhtus 2014. aastal 16. märtsi õhtupoolikul avarii, kus politseibussi ja sõiduauto kokkupõrkes hukkus kaks 23-aastast naist ja 23-aastane mees. Sõiduauto Seat kaldus musta jääga kaetud ja kerge langusega teel lauges paremkurvis vastassuunavööndisse, kus põrkas kokku politseibussiga. Hukkusid Seati juht ja kaasreisijad.

Tänavu on kolme hukkunuga õnnetusi olnud kaks

2015: Möödunud aasta 3. augusti õhtul hukkus Tartumaal Rannu vallas vastu puud sõitnud sõiduautos Audi neli noort inimest: kaks 15-aastast tüdrukut ja kaks 23-aastast noormeest. Auto roolis oli juhtimisõiguseta 23-aastane mees, kes ei kasutanud turvavööd ja oli tarvitanud alkoholi.

2016: Ida-Virumaal juhtus tänavu 30. juuli õhtul avarii, milles hukkus kolm noort: 20- ja 21-aastane neiu ja 21-aastane noormees. Roolis olnud 27-aastane mees kaotas tanklast välja sõites märjal teel sõiduauto BMW üle kontrolli, mistõttu auto libises tagaosaga vastassuunavööndisse liinibussi ette.

2016: Tallinnas Pärnamäe teel hukkus täna öösel kolm noormeest. Viimsi keskkooli abituriendid, kaks 18-aastat ja üks 19-aastane noormees, sõitsid sõiduautoga Audi kihutades vastu puud.