„See on sajaprotsendiline feik!“ ütles Ivanov kuulujutu kohta, et ta hakkab juhtima uut riikliku julgeoleku superministeeriumi.

„Klassikaline näide selle kohta, kuidas keegi mõtleb välja feigi, paiskab välja ja seejärel kommenteeritakse seda kaua. Seda nimetatakse uudiste tootmiseks tõeliste uudiste puudumise tõttu. Või soovist pöörata endale või mõnele väljaandele tähelepanu,“ ütles Ivanov.

Täpsustavale küsimusele, kas sellise struktuuri loomist on arutatud, vastas Ivanov: „Ei. Ja seda ei ole vaja, leian ma. Piisab nendest jõustruktuuridest, mis olemas on. Need on välja kujunenud.“

Ivanovi sõnul peab luure olema vastuluurest eraldatud. „FSO (föderaalne valveteenistus) ja rahvuskaart on erinevad jõustruktuurid, igaühel on oma ülesanded. Nende ühte superministeeriumi ühendamises ei näe ma mingit mõtet. Näen ainult miinuseid. Aga see on, kordan, feik,“ rõhutas Ivanov.

Ajaleht Kommersant kirjutas riikliku julgeoleku ministeeriumi väidetavast loomisest 19. septembril. Kommersandi teatel loodaks see Venemaa föderaalse julgeolekuteenistuse (FSB) baasil ning sellesse hakkaksid kuuluma veel FSO ja välisluureteenistus (SVR).