Saksi liidumaa politsei kirjutas Twitteris, et ei usu tõelise ohu olemasolu. Kokkuleppel haridusagentuuriga koolitunde ära ei jäetud, kuid käib asja intensiivne uurimine, sealhulgas e-kirjade uurimine, vahendab Die Welt.

Magdeburgi politsei esindaja Beatrix Mertens ütles, et e-kirjades ähvardati kuriteoga kell kümme, teatas Leipziger Volkszeitung. Neue Nikolaischule direktori sõnul oli ähvarduskirjas öeldud, et õpilased ei tohi klassiruumidest lahkuda.

Leipzigis said ähvarduskirjad Wilhelm-Ostwald-Gymnasium, Immanuel-Kant-Gymnasium, Neue Nikolaischule, Anton-Philipp-Reclam-Schule, Gymnasium Engelsdorf, Schule an der Gorkistraße, Gustav-Hertz-Gymnasium, Otto-Peters-Gymnasium, Brockhaus-Gymnasium, Schumann-Gymnasium ja Thomas-Gymnasium. Nimed avaldas Saksimaa politsei Facebookis.

Kirjalikud ähvardused said ka kaks Magdeburgi kooli. Hegel-Gymnasiumi juhtkond otsustas esmaspäeval tunnid ära jätta, teatas Magdeburgi politsei esindaja. Editha-Gymnasiumis aga õppetöö ära ei jäänud.

Editha-Gymnasiumi õpilased pidid aga koolihoonesse jääma, teatas liidumaa kooliameti esindaja Halles. Hiljem lubati õpilased vahetunnil jälle välja. Rohkem juhtumeid Saksimaa-Anhalti liidumaal teada ei ole.

Ähvardusi said ka koolid Göttingenis ja Osnabrückis (Alam-Saksimaa) ning Bayreuthis, Pregnitzis ja Uffenheimis (Baierimaa). Bayerischer Rundfunki teatel koolid ajutiselt evakueeriti.