Assadi sõnul on maailmas praegu välja kujunenud olukord, mis meenutab „külma sõda arengustaadiumis“, vahendab RIA Novosti.

„See pole miski, mis tekkis väga hiljuti, sest ma arvan, et lääs ja eriti USA ei peatanud külma sõda isegi pärast Nõukogude Liidu lagunemist,“ ütles Assad.

Assad rõhutas, et vastasseisu protsess sisaldab mitmeid „poliitilisi näitelavasid“, millest Süürias on Assadi arvates üks tähtsamatest.

„Peamine eesmärk on säilitada Ameerika hegemooniat maailma üle, mitte lubada kellelgi olla partner poliitilisel või rahvusvahelisel areenil, olgu see siis Venemaa või isegi tema liitlased läänes. Seetõttu on seda sõja lõhna, mida te (intervjueerija) kirjeldasite kolmanda maailmasõjana, õhus tunda, aga see ei ole veel otsene sõjaline kokkupõrge,“ ütles Assad.

Assad teatas, et Süüria peamine probleem on teiste, terroriste toetavate riikide sekkumine „iga päev ja iga tund“. Assadi sõnul on Damaskuse alalised liitlased Venemaa, Iraan ja Hizbollah.

„Nad viibivad siin seaduslikul alusel. Nad sõdivad terroristide vastu, aga on ka teisi riike, kes sekkuvad just nimelt eesmärgiga terroriste toetada. Küsimus ei ole mängijate arvus, vaid peamine küsimus on terrorism,“ lisas Assad.

Süüria president on veendunud, et „ideoloogilisi võitlejaid“ on võimalik võita ainult nad hävitades.

„Ei ole teist võimalust. Dialoogi ei ole neile vaja. Selle dialoogi jaoks ei ole ka aega. Me peame kaitsma oma kodanikke,“ teatas Assad.

Eraldi peatus Assad olukorral Aleppos, kus käivad aktiivsed lahingud. Assadi sõnul saab selle linna „vabastamisest“ hüppelaud edasiseks tegevuseks.

„Esiteks on see (Aleppo hõivamine) poliitiline võit strateegilisel tasemel ja rahvuslikul tasemel. Sõjalisest, strateegilisest vaatepunktist ei saa me Al-Nusrat isoleerida. Aga sellest saab hüppelaud edasi liikumiseks teiste linnade suunas ja nende terroristidest vabastamiseks. Selles on Aleppo tähtsus,“ ütles Assad.

Assad märkis ka Idlibi tähtsust.

„Idlib asub otse Türgi piiril. Seetõttu ei tohi seda ära lõigata, tuleb kaitsta. Me peame jätkama selle piirkonna puhastamist ja saatma terroristid Türgisse, et nad naaseksid sinna, kust tulid,“ ütles Assad.