Trump ütles kampaaniaüritusel Floridas, et tema kampaaniameeskond tegeleb „võitlusega meie rahvuse ellujäämise eest“, vahendab Reuters.

Trump väitis, et süüdistused, et ta on naisi käperdanud, on osa koordineeritud rünnakust tema Ovaalkabinetist eemal hoidmiseks.

„Need õelad väited minu sobimatu käitumise kohta naistega on täiesti ja absoluutselt valed,“ ütles Trump, lisades, et „Clintonid teavad seda“. Trump lubas millalgi ka tõendid avaldada, et süüdistused vaidlustada.

„Ma pole kunagi nende inimestega kohtunud. Ma isegi ei tea, kes nad on. Need on väljamõeldud lood,“ kuulutas Trump hiljem neljapäeval Ohios.

Ajaleht New York Times avaldas artikli kahest naisest, kes väitsid, et Trump on neid seksuaalselt ahistanud, pärast mida esinesid mitmed naised samasuguste süüdistustega teistes väljaannetes.

Juba enne seda oli Trumpi kampaania kriisis, sest eelmisel nädalal ilmus välja video, milles Trump uhkeldab 2005. aastal naiste käperdamise ja neile vastu nende tahtmist seksuaalse lähenemisega.

Trumpi kritiseeris neljapäeval New Hampshire’is Clintoni kampaaniaüritusel teravalt USA esileedi Michelle Obama.

Emotsioonidest murduva häälega Obama ütles: „See oli mõjuka isiku vaba ja avatud jutt seksuaalselt kiskjalikust käitumisest ning päriselt uhkeldamine naiste suudlemise ja käperdamisega, kasutades keelt, mis on nii rõve, et paljud meist muretsesid oma laste pärast, kes seda kuulevad, kui me televiisori mängima paneme. See on üks lugematutest näidetest selle kohta, kuidas ta on naisi kohelnud kogu oma elu. Häbitud kommentaarid meie kehade kohta, austuse puudumine meie ambitsioonide ja intellekti vastu, usk, et naistega võib teha mida iganes sa tahad - see on julm.“

New York Times teatas neljapäeval, et jääb oma loole kindlaks ning lükkas tagasi süüdistuse, et artikkel oli laim, pärast seda kui Trumpi advokaat oli ähvardanud kohtuga ja nõudnud artikli tagasivõtmist.

Trump ütles neljapäeval Floridas, et oli rünnakuteks valmis, kuid ei uskunud, et need on nii alatud ja õelad. Trumpi sõnul püüab korrumpeerunud poliitiline establishment teda peatada, et saaks jätkata oma radikaalse globaliseerimise ja töörahvalt valimisõiguse äravõtmise programmi.

„Meie suurele tsivilisatsioonile siin Ameerikas ja kogu tsiviliseeritud maailmas on saabunud tõehetk,“ lausus Trump.