Clintoni nõunik Huma Abedin ütles FBI ülekuulamisel, et kui riigisekretär vahetas oma „peamist meiliaadressi“, informeeriti sellest ka Valget Maja, et naisel oleks jätkuvalt võimalik olla otseühenduses president Obamaga, kirjutab uudistekanal Daily Beast.

Obama kasutas ainult ametlikku meiliserverit ja eraserveritest kirjade saamiseks oli vaja nende meiliaadresside spetsiaalset autoriseerimist.

Eelmise aasta märtsis sai teatavaks, et Clinton pidas nii isiklikku kui ka ametlikku kirjavahetust sama e-postikonto kaudu. Skandaal võttis uue pöörde, kui ilmnes, et USA föderaalne juurdlusbüroo (FBI) uurib, kas sellega seoses käidi valesti ümber salajase informatsiooniga.

Clinton on kinnitanud, et ei saatnud ega saanud sel ajal informatsiooni, mis oleks olnud märgitud salajaseks. Hiljem salajasteks kuulutatud e-kirjade avastamine on aga tõstatanud uusi küsimusi selle kohta, miks ta kasutas krüpteerimata serverit oma kodus.

Kui demokraatide toetajad on väljendanud pettumust selle üle, kuidas Clinton e-postiskandaaliga seoses toiminud on, siis vabariiklased on seadnud kahtluse alla Clintoni pädevuse tegutseda
relvajõudude ülemjuhatajana.