Trump tõi märtsis Page'i välja kui ühe oma viiest välispoliitika nõunikust. Page'il on Venemaal suured ärihuvid ja allikate sõnul on kongressiliikmetega arutatud tema tegevust seoses Moskva arvatava kavatsusega USA presidendivalimisi mõjutada, vahendab ERRi uudisteportaal uudistekanalit Yahoo News.

Pärast üht seesugust infotundi kirjutas senati vähemuse juht Harry Reid föderaalse juurdlusbüroo direktorile James Comeyle, viidates andmetele Page'i suvel toimunud kohtumistest Moskva kõrgete esindajatega, keda puudutasid sanktsioonid. Reid pidas neid tõendiks Trumpi kampaania tihedate sidemete kohta Kremliga ja leidis, et FBI-l tuleks seda lähemalt uurida.

Anonüümsust palunud kongressiga seotud allikas ütles, et Page'i suhtlust Vene poolega jälgitakse ja uuritakse aktiivselt. Teine anonüümne kõrge jõuameti esindaja ei eitanud samuti, et Page'i suhtlus Venemaaga on luubi all.

Page sattus USA Moskva saatkonna tähelepanu alla mitu aastat tagasi, kui ta oma mitmel Venemaa pealinna tehtud reisil kritiseeris avalikult USA poliitikat ja ilmutas sümpaatiat president Vladimir Putini vastu.