Ukaasile sada protsenti Gazpromile kuuluva tütarettevõtte Gazprom Mežregiongaz peadirektori asetäitja strateegilise ja korporatiivse arengu alal Karapetjani määramise kohta riigi uueks peaministriks kirjutas alla Armeenia president Serž Sargsjan, teatas presidendi pressiteenistus, vahendab RBK.

Sellest, et uueks peaministriks saab suure tõenäosusega 53-aastane Mägi-Karabahhist pärit Karapetjan, teatas ekspertidele viidates juba varem Reuters. Varem kinnitati tema kandidatuur valitseva vabariikliku partei kogunemisel. „Ma olen kindel, et Karapetjan võib saada Armeenia muutumise omamoodi sümboliks,“ ütles president Sargsjan.

2000. aastatel juhtis Karapetjan Gazpromi Armeenia osakonda (endine Armrosgazprom), seejärel, aastatel 2010-2011 oli ta Jerevani linnapea. 2011. aastal naasis Karapetjan Vene monopoli teenistusse: alguses oli ta Gazprombanki esimene asepresident ning edasi töötas ta Gazpromi erinevate struktuuride juhtivatel kohtadel.

Eelmise peaministri lahkumine oli juulis Jerevanis ühe politseipolgu territooriumi hõivanud rühmituse Sasna Tsrer üks nõudmistest. Vastasseis kestis umbes kaks nädalat, pärast mida andis Sasna Tsrer alla. Pärast seda algasid vallandamised jõustruktuuride töötajate hulgas ning ametist lahkus ka Armeenia peaprokurör Gevorg Kostanjan.