Ateistist blogija otsustas võime provotseerida ja läks nimme kodulinna Jekaterinburgi katedraali Pokémon GO-d mängima, laadides sellest 11. augustil video YouTube´i. „Keda kuradit saab solvata see, kui sa kirikus nutitelefoniga ringi kõnnid?“ küsis Sokolovski videos. Peagi sai ta vastuse teada.

Laupäeval teatas Vene Föderaalne Juurdluskomitee, et Sokolovski on vihaõhutamises ja religioossete tunnete solvamises kahtlustatavana kaheks kuuks kinni peetud. Tema suhtes on algatatud kriminaalmenetlus. Pühaduseteotuse eest võib Venemaal määrata kuni viieaastase vangistuse. Kui Sokolovski „vihaõhutamine“ peaks vastama ka karistusseadustiku ekstremismiparagrahvile, võib see tähendada veel rängemat karistust.

Tema vastu kogutavate tõendite seas on ka tema teised videod, kus ta ironiseerib Venemaa patriarhi Kirilli üle. Samuti annab Sokolovski välja ateistlikku ajakirja, mida ekstremismi ilmingute leidmiseks praegu analüüsitakse.

Teisipäeval teatas Interfax lisaks, et Sokolovski korterist leiti läbiotsimisel "salajaseks infokogumiseks mõeldud spetsiaalseid tehnilisi vahendeid", mille omamine olevat samuti keelatud.

Venekeelses sotsiaalmeedias on nüüd käibel hashtag #свободусоколовскому ehk „Vabadus Sokolovskile“. Esmaspäeval nõudis ka inimõigusorganisatsioon Amnesty International Sokolovski vabastamist. „Kirikus Pokémon GO mängimise eest vangistatud Vene blogija kaasuse absurdsus näitab, mis juhtub, kui ametivõimud väljendusvabaduse suhtes lugupidamist ei tunne,“ märkis Amnesty.