27. augusti hommikul kella seitsme ajal sai turvafirma G4S patrull väljakutse Tartus asuvasse tanklasse. Seal rikkusid korda kuus inimest. Turvatöötaja palus neil lahkuda. Neli läks ära, kaks meest hakkasid vastu vaidlema, kuid lubasid endale takso kutsuda, kuna olid alkoholi tarvitanud. Taksot nad omale siiski ei tellinud, vaid istusid oma isiklikku autosse ja panid võtme süütelukku.

Ennetamaks, et joobetunnustega juht sõitma läheb, blokeeris teine sündmuskohale saabunud G4S-i patrull auto liikumistee. Turvatöötajad kutsusid politsei. Kiirelt sündmuskohale saabunud politseipatrull selgitas meestele üle, et kui neil on plaan kuhugi sõita, tuleb selleks leida kaine juht. Tanklasse kutsutigi selge peaga sohver ja olukord lahenes.

Kella 11 ajal sai G4S-i patrull väljakutse sama tankla juurde. Mees, kes sealt hommikul ära saadeti, oli naasnud tanklasse oma autoga. Ta oli tanklas taas alkoholi tarvitanud, kuni jäi magama ja vaevu reageeris. Turvatöötajat nähes lubas mees lahkuda, istudes joobnuna jällegi oma autosse.

Turvatöötaja sekkus taas ja takistas patrullautoga roolijoodiku liikumistee nii, et ta ei saaks sõitu alustada. Sündmuskohale kutsuti politsei, kes tuvastas mehel pea kahepromillise joobe. Ennetamaks järgmisi vastutustundetuid tegusid, millega mees end ja teisi ohtu võinuks panna, viidi ta politseimajja kainenema.

"Purjuspäi oma autos istumine ei ole süütegu, kuid see on kindlasti ohukoht, millele tulebki koheselt reageerida. Vaatama ja ootama jäädes võib järgmisel hetkel olla juba liiga hilja, sest raskes joobes autojuhi käitumine liikluses on äärmiselt ettearvamatu," ütles Lõuna prefektuuri politseimajor Alvar Pähkel.

Kui keegi peaks alkoholi tarvitanuna sõitma asuma, on kõigi juuresviibijate kohustus teda samamoodi antud turvatöötaja eeskujul takistada ning politsei kutsuda.