Valimiskogu esimeses voorus on enda presidendiks kandideerimisest teatanud Reformierakonna presidendikandidaat Siim Kallas, Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) ning Vabaerakonna soosik Allar Jõks, Keskerakonna kandidaat Mailis Reps ja Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) esimees Mart Helme. Samuti on teatanud soovist kandideerida ühegi erakonna toetuseta Marina Kaljurand. Otsus Eiki Nestori kandideerimise kohta langetatakse esmaspäeval.

Delfi koondab ühele suurele kaardile 213 omavalitsuse valitud 234 valimiskogu liiget, kes lisaks 101-le riigikogu liikmele Estonia kontserdisaalis presidenti valivad.

Graafikule on märgitud valimiskogu liikme nimi, tema kuuluvus valimisliitu ja/või erakonda ning presidendikandidaadi eelistus, kui see on teada.

Valimiskogu koosneb riigikogu liikmetest (101) ning kohaliku omavalitsuse volikogude esindajatest (234). Kokku on valimiskogus 335 liiget. Hiljemalt 17. septembriks peavad kohaliku omavalitsuse volikogud valima oma esindaja või esindajad valimiskokku. Vastav otsus tuleb viivitamatult edastada Vabariigi Valimiskomisjonile.

Iga valimiskogu liikme juures on tabelis ära märgitud tema erakondlik kuuluvus või erakonda mitte kuulumine ja see, kas valimiskogu liige kandideeris valimisliidus või erakonna nimekirjas.

Erakonda kuuluvate valimiskogu esindajate omavalitsus on värvitud erakonnale vastava värviga.

Valimisliidus kandideerinud ning erakonda mitte kuuluvate valimiskogu liikmete koduomavalitsused on tähistatud halli värviga. Samuti on halli värviga tähistatud üksikkandidaat.

Kohaliku omavalitsuse esindajad, kes kandideerisid erakonna nimekirjas, kuid ei kuulu erakonda, on samuti halli värviga tähistatud ja kuuluvad "erakonnatute" gruppi.

Omavalitsuste juures, kust tuleb mitu valimiskogu liiget, eelistame kaardi värvimisel seda jõudu, millel on rohkem valimiskogu esindajaid. Näiteks Tallinn värvub keskerakondlastest valimiskogu liikmete enamuse tõttu roheliseks.

Kui omavalitsust esindab kahest erakonnast samapalju liikmeid, on omavalitsus eraldi värviga tähistatud.

Andmed valimiskogu liikmete kohta pärinevad Vabariigi Valimiskomisjoni veebilehelt, Äriregistri erakondade registrist ja valimiskomisjoni 2013. aasta kohalike omavalitsuste valimiste registrist.